Slider

Kenkäpenkki eteiseen

30. marraskuuta 2016


Eteisemme on aika pieni ja kapea, joten sen sisustaminen on ollut aina haastavaa. Varsinkin kenkien, lapasten ja pipojen säilyttäminen on aiheuttanut päänvaivaa. Miehen isä on tunnetusti taitava tekemään puutöitä, joten hän ottikin tehtäväkseen rakentaa eteiseen uuden penkin.


Penkki rakentuu kahdesta vanerisesta laatikosta, joten penkkiä on tarvittaessa helpompi siirrellä ja laatikoita voi käyttää myös erikseen. Toisesesta laatikosta löytyy kaikki kengät, ja toisen laatikon sisältä löytyy korit asusteille.


Vetimiksi tilasin netistä nahkaiset Loop vetimet, joiden keskellä on kuparinvärinen "nappi". Öljysin laatikot myös pariin kertaan, jotte ne hylkivät likaa paremmin. Öljyäminen muutti vanerin pinnan myös hieman lämpöisemmän sävyseksi, joten nyt penkki sopii paremmin noiden Muuton Dots Ripustimien pariksi.

Eteinen pysyy nyt paljon siistimpänä ja tavarat on helpompi löytää, kun kaikelle on oma paikkansa. Tällainen tuunaus tällä kertaa. Mitä pidätte?

Mukavaa marraskuun viimeistä päivää kaikille! :)

Ristiäisten + häiden kiitoskortti

17. marraskuuta 2016


Nyt kun kaikki vieraat ovat todennäköisesti saaneet kiitoskorttimme, niin päätin vilauttaa korttia myös täällä blogissa.

Halusimme että kiitoskorttissa yhdistyy jollain lailla molemmat juhlat. Törmäsin Pinterestissä kuvaan mistä sain idean korttiin. Pienillä muutoksilla siitä rakentui meidän näköisemme. Halusin esimerkiksi että poikamme jalkapohjat muodostaisivat sydämen, ja että kuva olisi värillinen. Ehdotin myös miehelle että jalkapohjien päällä pitämisen sijasta sormukset pujotettaisiin pottuvarpaisiin, jotta vauvan jalkojen pieni koko korostuisi entisestään.


Kamera oli tarkennettu käsistä muodostuvaan sydämeen jotta huomio kohdistuisi siihen. Muu kuva on siis tarkoituksella epätarkka.

Kuvan on napannut vanhempi tyttäremme, mikä tekee siitä vielä entistäkin tärkeämmän. Laitoin kameran jalustalle ja siihen oikeat asetukset. Sen jälkeen pyysin tyttöä painamaan laukasinta, sillä minun piti saada myös oma käteni kuvaan. Tytär otti innolla tehtävän vastaan ja kuvia tulikin aikamoinen läjä.

Alkuperäisessä kortissa lukee tuon blogin osoitteen kohdalla pojan kaikki kolme etunimeä, minun ja miehen nimet, sekä tyttöjen nimet omilla riveillään.

Mitä pidätte kortista?

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille!  

Kynttelikön tuunaus puuhelmillä

9. marraskuuta 2016


Varmasti aika monelta löytyy kotoa näitä perinteisiä joulukynttelikköjä vihreine muovisine mansetteineen. Ovathan ne kyllä perinteisiä ja jouluisia, mutta ehkä hieman jo "kuluneita ja tylsiä"... Ja entäs ne pienet kultaiset "kävyt" jotka aina irtoavat ja hukkuvat ties minne... Löysin kaapista pussillisen puuhelmiä, mistä sain idean kokeilla sähkökynttelikön tuunaamista hieman modernimmaksi.


Tämä joulutuunaus on varsin helppo ja edullinen.

Tarvitset:

-Puuhelmiä
-Kuminauhaa
-Sakset

Itse käytin puuhelmiä joiden halkasija oli n. 1,5 cm. Leikkasin valkoisesta kuminauhasta n. 15 cm pätkiä ja pujotin aina kuusi puuhelmeä kuhunkin pätkään. Kiristin kuminauhan kireäksi, minkä jälkeen tein muutaman tiukan solmun ja lopuksi leikkasin solmuilta "hännät" pois etteivät ne jäisi näkyviin.

Jätin helmet ihan vain puunväriseksi, mutta voihan ne halutessaan maalata vaikka punaisella. Lisäilmettä saa myös pujottamalla erikokoisia tai erimuotoisia helmiä naruun.


Tällainen pikatuunaus tällä kertaa.
Mitäs sanotte? Hitti vaiko huti?

Annon Pandora matto

4. marraskuuta 2016


Olohuoneen mattopulma ratkesi lopulta helposti ja edullisesti ex tempore-reissulla Kodin1:sen konkurssimyyntiin. Mukaan tarttui harmaa-valkoinen Annon Pandora villamatto. Kaikki matot olivat puoleen hintaan, ja olin enemmän kuin iloinen kun mattoa oli vielä harmaa-valkoisena jäljellä. Ostin myös mustavalkoisen Jalpaikka-maton joka majailee tällä hetkellä keittiössä, lapsille uusia lakanoita ja pussilakanoita.


Mies ja tytär toivat ruusuja kauppareissulta kotiin. Toivottavasti ne säilyvät pitkään. Mukavaa kun saatiin vähän lunta ja pakkasta myös tänne Etelä-Suomeen, ja aurinkokin on pilkahdellut nyt parina päivänä. Ulkona näyttää paljon kauniimmalta. Mukavaa, kun ei tule enää kuraa ja lehtiä kengissä ja koirien mukana sisälle.

Toinen tytöistä täytti lokakuun lopussa viisi vuotta ja nuorempi tytöistä täyttää reilun viikon päästä kolme vuotta, joten päätimme pitää tyttöjen yhteissynttärit viikonloppuna. Viikonloppu menee siis leipomisen, koristelun ja juhlimisen parissa.


Oikein hyvää viikonloppua kaikille! :)


CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan