Slider

Uusi olohuoneen matto & Syreenit

31. toukokuuta 2016


Kaipasin olohuoneeseen kesäksi keveämpää ja vaaleampaa mattoa ja kerrankin kävi hyvä tuuri, sillä tein Elloksen verkkokaupasta loistavan löydön -60% alennuksella. Kyseessä on Elloksen Bryne-villamatto*, jonka klikkasin ostoskoriin reilu viikko sitten kun kaikista poistomyyntituotteista sai 30% lisäalennuksen.


Matolla on kokoa 160x230cm. Se on ihan mukavan kokoinen, mutta silti kevyt kantaa ulos tuulettamista varten. Aikaisemmin lattialla ollut hieman isompi Linie Designin Surface-matto odottaa kovasti pesua ja se pääsee todennäköisesti takaisin lattialle sitten syksyllä kun kotiin kaivataan lisää lämpöä ja pehmeyttä. Surface matto on huomattavasti paksumpi ja painavampi kuin mitä tämä Elloksen matto ja sen kantamiseen ja pesemiseen tarvitaankin kaksi ihmistä. Tämmöinen kevyempi matto on mukavampi ja helpompi hoidettava näillä helteillä ja varsinkin nyt kun olen raskaana.

Matto on väreiltään siniharmaa/luonnonvalkoinen muttei minusta silti "riitele" liikaa
valkoisen lattian tai harmaan seinän kanssa. Matto toi olohuoneeseen mukavasti uutta ilmettä ja kuvio on jollain tavalla hyvin kodikas, eikä yhtään liian levoton.


Ulkona on niin kaunista kun syreenipensaat ja kielot kukkivat, ja siitä innostuneena päätin tuoda luonnonkauneutta myös sisälle nappaamalla muutaman oksan pihan Syreenipensaista. Tuo olohuoneen pöydällä näkyvä Muuton harmaa Elevated maljakkoon ollut muuten kovassa käytössä ja olen siihen edelleen kovin ihastunut. :)


Mitä pidätte mattolöydöstäni? Hitti vaiko huti?


Oikein mukavaa uutta viikkoa kaikille! :)

*Postaus sisältää mainoslinkkejä.


Rustiikkiset pitsikutsukortit

26. toukokuuta 2016


Olen saanut kaikki kutsukortit lähes valmiiksi miehen avustuksella ja ajattelin että voisin kirjoittaa korttien ohjeen myös tänne, niin se pysyy tallessa ja ehkäpä joku muukin saa inspiraatiota omiin kutsukortteihinsa. :) Korteista puuttuu enää sisäpuolelta siniselle kartongille tulostettu kutsuteksti, sillä teksti ja sopivan fontin metsästys on vielä työn alla.


Tarvikkeet: 

- Neliönmuotoisia ekokorttipohjia, 13,5 cm x 13,5 cm.
(Ostin itse paketin missä oli 50 kpl valmiita korttipohjia + kirjekuoret)
- Kaksipuolista läpinäkyvää teippiä (voimateippi). Leveys 3 mm.
- Paperiliimaa
- Kuumaliimaa + kuumaliimapyssy
- Sakset
(- Paperileikkuri)
- Viivotin
- Pitsinauhaa
- juuttinarua
- Sinistä kartonkia etukannen "kutsu"-lappuja varten (ja myös kutsun sisälle.)
- Valkoisia "kutsu"-tarroja
- Puolihelmitarroja. Itse käytin helmitarranauhaa mistä leikkasin aina yhden helmen irti.


1. Mittaa ensin että pitsi tulee keskelle korttipohjaa. Voit piirtää lyijykynällä pienet apumerkit kortin etu- ja takakansiin jolloin pitsi on helpompi asettaa kohdilleen. Itse käytin n. 9 cm leveää pitsinauhaa jolloin pitsin molemmin puolin jäi n. 2,2 cm tyhjää tilaa. Liimaa kaksipuoleiset teipit n. 3,5 cm päähän ala- ja yläreunasta ja varmista vielä pitsin pysyvyys levittämällä paperiliimaa pitsin alle jäävälle alueelle. Tärkeää on kiinnittää teipit riittävän alas etteivät ne jää näkymään pitsin alta.


2. Kiinnitä pitsi ja tasaa päädyt saksilla siistiksi. Lisää tarvittaessa paperiliimaa alle. Varsinkin pitsin reunojen alle kannattaa olla kunnolla liimaa, sillä ne alkavat helposti repsottamaan.


3. Leikkaa juuttinarusta n. 60 cm pituinen pätkä ja sido se rusetille kortin aukenevaan päähän.


4. Leikkaa ruskeasta ekokartongista (Itse käytin samaisia korttipohjia) 3 cm x 7,5 cm kokoisia "lappusia" ja sinisestä kartongista 2,2 cm x 6,7 cm kokoisia "lappusia" (viivottimilla varusteltu paperileikkuri nopeuttaa ja helpottaa tätä vaihetta.)  Sinisen lapun ympärille jää siis 4 mm "kehykset" kun se liimataan paperiliimalla ruskean kartongin keskelle. Liimaa sinisten lappujen keskelle valkoiset "kutsu"-tarrat ja kiinnitä jokaiseen kulmaan vielä helmitarra.


5. Mittaa kortin keskikohta ja liimaa valmis "kutsu"-lappu kutsukortin keskelle niin, että juuttinaru kulkee keskellä korttia lapun alla. Tässä vaiheessa käytin kuumaliimaa sillä paperiliima ei riitä pitämään lappua paikoillaan.


Valmista! 

Oikein mukavaa loppuviikkoa kaikille! :)


Lastensänky pohdintaa

19. toukokuuta 2016


Täällä on lähes kaikki ylimääräinen aika kulut pihalla pihatöissä tai ihan vain auringosta nauttien. Haluan myös viettää tyttöjen kanssa mahdollisimman paljon aikaa kolmistaan vielä kun siihen on mahdollisuus, sillä vauvan laskettuun aikaan on enää vähän reilu 10 viikkoa.

Vauvaa varten emme ole tehneet vielä oikeastaan mitään hankintoja. Kaapista löytyy valkoisia, harmaita ja beigejä vauvanvaatteita jotka menevät ihan hyvin myös pojalle. :) Kolmas lastensänky olisi kuitenkin hankittava, mutta vielä on päättämättä mikä olisi paras ratkaisu. Tytöillä on tällä hetkellä Brion Sleep-sängyt jotka menevät n. kuuden vuoden ikään saakka. Sängyt saa siis muutettua pinnasangystä täysin laidattomiksi sängyiksi. Pohdinnassa onkin nyt, että ostammeko vauvalle pinnasängyn, vanhemmalle ( 4,5 v) tytölle isomman sängyn, vaiko tyttöjen toiveissa olevan kerrosängyn lastenhuoneeseen?


Kerrosänky säästäisi lattiatilaa pienessä huoneessa, mutta huoneen ainut täyskorkea seinä jolle sängyn voisi sijoittaa on huoneen ainoan ikkunan edessä, ja pelkään että huoneesta tulee turhan pimeä. Uudessa pinnasängyssä joka sijoitettaisiin meidän huoneeseen olisi se hyvä puoli että tytöt saisivat pitää nykyiset vähän tilaa vievät sänkynsä. Pinnasänkyjä saa myös edullisesti, mutta toisaalta sen käyttöikä on varsin lyhyt. Jos taas ostaisimme vanhemmalle tytölle uuden sängyn se menisi vielä useita vuosia, ja vauva saisi neidin vanhan sängyn johon kiinnittäisimme vain laidat takaisin. Huono puoli tässä ratkaisussa olisi se että isompi sänky tarvitsee enemmän tilaa ja sen pitäisi kuitenkin mahtua samaan huoneeseen siskon sängyn kanssa. Huoneen käyttömahdollisuuksia rajaa paljon nuo vinokaton alle jäävät seinät. Asunnon vaihto isompaan on jossain vaiheessa väistämättä edessä, joten ratkaisun pitäisi olla mielellään selainen joka toimii myös seuraavassa asunnossa.


Kokosin alle tämän hetken sänky suosikit.



+ Kiva ja ajaton ulkonäkö
+ Kotimaisuus
+ Säilytyslaatikko/varavuode
+ Saa myös kaksi erillistä sänkyä
+ Portainen kätisyyden voi vaihtaa
- Turvakaide ja säilytyslaatikko ostettava erikseen
- Kallis hinta varsinkin "lisäosien" kanssa

Kuva: http://www.avaroom.fi/


+ Pieni koko
+ Kiva ulkonäkö
+ Edullinen kokoonsa nähden
+ Kotimainen
+ Saa myös kaksi erillistä sänkyä
+ Portainen kätisyyden voi vaihtaa
+/- Vuodelaatikko ja turvakaide myydään erikseen mutta ne ovat suht edullisia
Kuva: https://www.vekenkaluste.fi/


+ Kiva ja ajaton ulkonäkö
+ Kotimaisuus
+ Säilytyslaatikko/varavuode (Ostettava erikseen)
- Kallis hinta säilytyslaatikon kanssa
- Lyhyt käyttöikä? Olisiko siirtyminen suoraan "aikuisen sänkyyn" parempi ratkaisu?

Kuva: http://www.avaroom.fi/


+ Säilytyslaatikot
+ Edullinen
+ Kaunis harmaa väri joka sopisi hyvin makuuhuoneeseemme
+ Irrotettava laita
+ Säädettävä pohja
- Lyhyt käyttöikä

Kuva: http://www.ikea.com/fi/



+ Säilytyslaatikot
+ Edullinen
+ Selkeä moderni ulkonäkö joka sopii moneen tilaan.
+ Irrotettava laita
+ Säädettävä pohja
- Lyhyt käyttöikä

Kuva: http://www.ikea.com/fi/


Olisi mukava kuulla myös teidän mielipiteenne ja sänkyehdotuksia/suosituksia otetaan mielellään vastaan.


Oikein aurinkoista päivää kaikille! :)



CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan