Slider

Kesä saapui keittiöön

31. toukokuuta 2015


Ulkona on hirmuisen vihreää ja ilmatkin ovat hellineet viime aikoina. Pihalla onkin tullut vietettyä enemmän aikaa ja olen myös huomannut, että ollaan tehty lasten ja koirien kanssa ihan huomaamatta pidempiä kävelylenkkejä. Ulkona riittää valtavasti katsottavaa ja ihmeteltävää varsinkin pienille silmille. Kummatkin neidit ovat varsin uteliaassa iässä ja äiti saakin jatkuvasti vastailla parhaansa mukaan pienen mieltä askarruttaviin kysymyksiin.


Luonnon vehreys sai kaipaamaan myös sisälle hieman lisää väriä sekä raikkautta, joten päätin kokeilla keittiöön Luha Homen vihreitä Kattaus-koreja. Koreja on kolmea eri kokoa ja kaikille koreille löytyi helposti käyttötarkoitus. Korit sopivat nimensä mukaisesti ruokapöydälle kattauksen keskelle, ja miksei myös keittiöön tai vaikka kylpyhuoneeseen säilytyskoreiksi.


Vihreä väri sopii mielestäni tosi kivasti "metsäteemaiseen" keittiöömme ja vihreän värin lisääminen toi kesän myös sisälle.

 Oli mukava taas huomata, että kuinka pienillä jutuilla keittiön ilme oikein uudistuikaan. Vihreiden Arkki-korien kaveriksi vaihdoin keittiöön vielä hyväksi havaitut tumman harmaat Aalto-pyyhkeet.


Mitä pidätte keittiön kesäilmeestä?



Kokemuksia valkoisesta nahkasohvasta

24. toukokuuta 2015


Täällä ollaan sairasteltu tämä viikko koko perheen voimin. Kiusana on ollut flunssaa ja kuumetta. Eilinen päivä oli mukava piristys kaiken sairastelun jälkeen, sillä eilen juhlittiin siskoni polttareita. Hauskaa oli ja parin viikon päästä päästäänkin jo sitten juhlimaan häitä. :)

Osa varmaan muistaakin että meillä oli asunto myynnissä. Asunnollemme ei löytynyt ostajaa (Saimme pari tarjousta, mutta emme sellaista tarjousta, että myyminen olisi ollut järkevää) ja 3 kk myyntisopimus päättyikin sitten alkuviikosta. Päätimme rentoilla kesän ihan rauhassa, joten asunnon myyminen saa ainakin toistaiseksi olla jäissä. Näyttöjä oli aika tiheään tahtiin, välillä 2-3:kin viikossa ja se jos jokin aiheuttaa paljon ylimääräsitä työtä ja järjestelyitä. Jatkuva lattiasta kattoon siivoaminen ja näyttöjen ajaksi pois lähteminen kahden pienen lapsen ja kahden koiran kanssa on aina oma operaationsa ja se on pitkän päälle myös aika väsyttävää.

Tämä meidän kotimme on vielä aika erikoinen kerrostaloasunnoksi, sillä talossa asuu vain neljä perhettä ja talo sijaitsee keskellä metsää hiekkatien varrella. Osasimme siis jo odottaa pidempää myyntiaikaa. Katsotaan jos sitten syksymmällä yritetään vaikka uudelleen. Meillä on haaveena jossain vaiheessa ostaa jokin remonttia kaipaava omakotitalo, mielellään isolla pihalla. Tämän haaveen touttamisella ei kuitenkaan ole mikään kiire, joten katsotaan mihin elämä meitä kuljettaa. :)

Meillä on ollut nyt nelisen viikkoa uusi sohva käytössä, ja ajattelin kirjoittaa hieman kokemuksia ja kertoa vähän tarkemmin tuosta  meidän valkoisesta sohvasta. Perheestämme löytyy tosiaan kaksi pientä lasta ja kaksi koiraa, joten sohva joutuu päivittäin aikamoiselle koetukselle.


Verhoiluksi sohvaan valitsimme siis valkoisen alcantara-kankaan ("nahan"). Alcantara on polyesterista ja polyuretaanista valmistettu mikrokuitukangas ja se muistuttaa todella paljon mokkanahkaa. Kangas on todella helppo puhdistaa ja se on myös hyvin monikäyttöistä, joten sitä käytetäänkin paljon mm. autojen, lentokoneiden ja laivojen verhoilemisessa. Myös meidän autosta löytyy alcantara verhoilu ja se on osoittautunut oikein hyväksi ja helppohoitoiseksi materiaaliksi, joten verhoilukankaan valinta oli varsin helppo tehtävä.

Alcantaran etuja kerrotaan olevan hengittävyys, antistaattisuus, sekä ympäristö- ja allergiaystävällisyys. Kangasta voi pestä vedellä ja (Marseille-)saippualla ja nämä riittävätkin yleensä alcantaran puhdistamiseen. Kangas hylkii myös likaa ja sen kerrotaan kestävän todella hyvin kulutusta, jopa paremmin kuin julkisiin tiloihin tarkoitetut kankaat. Itse olen puhdistanut sohvan tähän mennesssä pelkällä kostella liinalla, ja kaikki tahrat ovatkin lähteneet irti ihan vain kevyellä pyyhkimisellä. Sohva on siis todellakin ihanan helppo ja vaivaton puhdistaa. Pyyhkimisen lisäksi nostan sohvatyynyt  kerran viikossa pois ja imuroin rungon pehmeällä harjapäisellä suuttimella.


Sohvastamme saa kaikki päälliset irti ja ne voi pestä tarvittaessa koneessa 30-asteessa, hienopesuohjelmalla, ilman linkousta. Huuhtelu- tai valkaisuainetta ei saa käyttää, mutta tavallista pyykinpesuainetta voi käyttää kohtuudella. Vetoketjut suljetaan pesun ajaksi ja päälliset kuivataan mielellään vaakatasossa. Päällisiä ei saa puristella tai kiertää kuiviksi. Päälliset voi toki myös halutessaan viedä pesulaan pestäväksi.

Sohva on ollut tosi mukava istua ja se on saannut myös paljon kehuja varsinkin miespuolisilta istuskelijoilta. Sohvalla voi istua joko ryhdikkäästi tai sitten vain löhötä ja ottaa rennosti. Selkänojatyynyt ovat höyhentä ja ne kaipaavat välillä vähän pöyhimistä, mutta se on aika helppo toimenpide kun verhoilu on "nahkaa". Tyynyjä ei tarvitse siis mitenkään ravistella, vaan kevyt tyynyjen painelu riittää tekemään tyynyitä tasaisen pöyheät.

Sanotaan että Alcantarassa yhdistyvät arvokkuus ja käytönnöllisyys ja olen tästä täysin samaa mieltä.

Lisää Alcantara-kankaan hoitamisesta voit lukea täältä.


Mukavaa sunnuntai-iltaa! :)


Ensiasunnon sisustaminen

18. toukokuuta 2015


Muistan kun itse muutin pois kotoa - mukaan ei lähtenyt kovin paljon mitään. Siinä vaiheessa en vielä hirvästi miettinyt sisustamista, otin mukaan vain kaiken mitä sain ja tarjottiin, sillä opiskelijan budjetilla ei paljon sisustettu ja osteltu uusia huonekaluja. Ensimmäiseen kotiin muuttavalle tarjotaankin monesti sellaisia huonekalua ja tavaroita, mitkä ovat jäänneet muille sukulaisille ja ystäville ylimääräisiksi. Sisustus saattaa siis olla hyvinkin erilaisen tyylien, värien ja aikakausien sekamelska. On kuitenkin hyvä jo alussa lähteä pohtimaan jonkinnäköistä punaista lankaa jonka ympärille oman kodin sisustus rakentuu.

Yleensä ensiasunto on myös pieni yksiö tai kaksio, joten kannattaa miettiä tarkasti mitä oikeasti tarvitsee ja mitä asuntoon ylipäätänsä mahtuu. Suuret ja kovin masiiviset huonekalut kannattaa usein suosiolla jättää pois, sillä ne saattavat tehdä asunnosta ahtaan tuntuisen ja muutenkin hankaloittaa kulkemista ja asunnon siivoamistakin.

Lupailin, että pääsette kurkkaamaan siskoni ensimmäiseen vuokra-asuntoon, mihin olin tekemässä isäni kanssa pientä pintaremonttia. Olin myös mukana auttamassa siskoani asunnon sisustamisessa.


Vaikka tässä ensiasunnossa lähes kaikki huonekalut ja esineet on saatuja ja tuunattuja, pyrittiin sisustuksesta silti rakentamaan yhtenäinen. Tässä asunnossa punaisena lankana toimivat värit. Asunnossa on punaruskea lattia ja osa asunnossa jo valmiiksi olleista kalusteista ovat osin punaruskeita, kuten tuo eteisessä näkyvä iso vaatekaappi. Muina väreinä asunnosta löytyy valkoista, mustaa ja beigeä.

Asunnon katseenvangitsijana ja sisustuksen inspiraation lähteenä toimii siskoni Ikean-reissullamme ostama Ikean Art Event 2015-malliston mustavalkoinen juliste. Julisteiden teemana on katutaide. 12 katutaitelijaa eripuolelta maailmaa ovat luonneet jokainen omat julisteensa mallistoon.


Tässä pieni kuvakollaasi asunnon tyylistä:


Kaikki seinäpinnat uusittiin, eli reijät ja kolot paikattiin, hiottiin ja maalattiin ennen varsinaiseen muuttopuuhaan ryhtymistä. Myös kellastuneet patterit maalattiin uudelleen. Asunnon seiniin valittiin paljon kehuttu ja hyväksi havaittu Tikkurilan Paperi-sävy. Kahteen asunnon seinistä valikoitui neutraali hennon vaalea harmaaa.

Alla muutama realiteettikuva lähtötilanteesta ja remonttikaaoksesta. ;)


Yllä näkyvässä kuvassa oleva tehosteseinä oli tehty kiiltävää hopeamaalia seinän pintaan levittämällä. Alta näkyi läpi valkoinen pohja ja seinällä oli paljon vanhoja reikiä ja koloja. Myös eteisestä ja keittiöstä löytyi samaa hopeamaalia. Myös nämä seinät paikattiin ja hiottiin ja päälle maalattiin Tikkurilan valkoisella Paperi-sävyllä.

Maalauspuuhien jälkeen asuntoon tehtiin perusteellinen siivous ja myös kaikki ikkunat pestiin.

Sohvalta löytyvät Ikean lintukuvioiset ÖNSKEDRÖM-tyynyt ovat hauskat ja persoonalliset. Sohvalta löytyy myös Luhta Homen Kirje-tyynynpäälliset. Sohvapöytänä toimii meidän vanha ruokapöytämme joka maalattiin valkoiseksi. Mies myös lyhensi pöydän jalkoja, jotta siitä saatiin sopivan korkuinen.


Sänkyyn pedattiin Luhta Homen kauniit mustavalkoiset Kaisla-tyynyliinat sekä pussilakana. Olohuoneesta löytyy samaa Kaisla-sarjaa olevat hennot ja valoa läpäisevät beige-valkoiset verhot.

Siskoni kaipasi asuntoon  ripauksen rock-henkeä ja sitä tuotiin sisustukseen Art Event-julisteen lisäksi wc:n vihreänkeltaisilla Luhta Homen Aalto-pyyhkeillä, sekä mustaa väriä ja mustia yksityiskohtia lisäämällä.

Kylpyhuoneen peilikaappi ja suihkukaappi vaihtuivat uusiin ennen siskoni muuttoa. Kylpyhuone on vuokra-asunnon kylppäriksi oikein kiva ja mukavan erilainen.


 Vuokranantaja uusii vielä keittiön, ajankohdasta ei ole vielä tietoa.

Ruokapöytänä keittiössä toimii Ikean jatkettava BJURSTA-ruokapöytä, joka meillä on joskus aikoinaan ollut työpöytänä. Pöytä käy hyvin pieneen tilaan ja vieraiden tullessa kylään sen saa  tarvittaessa nopeasti jatkettua isommaksi.


Mitä mieltä olette tästä ensiasunnosta? Lähes koko asunto on sisustettu muille ylimääräisillä huonekaluilla ja esineillä. Osa huonekaluista kaipasi vain uutta maalia tai pientä tuunaamista.


Mukavaa uutta viikkoa! :)


Lelujen säilytys

12. toukokuuta 2015


Lupailin aikaisemmin, että pääsette kurkistamaan yläkerran aulasta löytyvien FYNDIG-seinäkaappien sisälle. Aulatila toimi aikaisemmin "vierashuoneena" ja se muutettin vähäisen käytön vuoksi lapsille leikkitilaksi. Ratkaisu on ollut varsin toimiva ja nyt myös hukassa olevat lelut on paljon helpompi löytää. Kaappien päälle jää myös mukavasti laskutasoa ja tason päällä voikin vaikka askarrella tai leikkiä esimerkiksi kauppaa.

Kaapien sisältä löytyy erikokoisia valkoisia Ikean PLUGGIS-sarjan laatikoita. Laatikot ovat muovia ja nämä kyseiset laatikot löytyvät Ikeasta keittiö-osastolta. Meiltä löytyy samoja laatikoita myös keittiön kaapeista ja kylpyhuoneen allaskaapista. Laatikot ovat siis varsin toimivia ja näyttävät mielestäni myös kivoilta. Muovisen laatikot on tietenkin myös helppo puhdistaa ja ne ovat kevyitä. Laatikoissa ei myöskään ole teräviä kulmia, joten ne sopivat varsin hyvin myös lasten käyttöön. Kaapit kätkevät sisäänsä myös kaikki lastenkirjat.


Emme ole vielä löytäneet sopivaa tasoa tuohon kaappien päälle. Olisin halunnut vaalean puisen tason, mutta se ei oikein sovi tuon tumman laminaattilattian kanssa yhteen. Liimapuulevyt pitäisi siis ensin käsitellä (valkoisella vahalla) valkoisiksi. Olen myös miettinyt että leikkaisin valkoisesta dc-fix-muovista "tarrat" ruuvin kantojen päälle. Jos jollain tulee mieleen jokin hyvä idea, niin saa toki ehdottaa. :)


Oikein mukavaa tiistaita! :)


P.S. Facebooksita löytyy uusi ryhmä kaikille sisustamisesta kiinnostuneille.
Ryhmän sivuille pääset tästä.


Hyvää äitienpäivää! ♥

10. toukokuuta 2015


3,5 vuotta äitinä ja 1,5 vuotta kahden lapsen äitinä. Valtavasti vastuuta, työtä, huolta, itkua, naurua, iloa, surua, oppimista, kaatumista ja ylös nousemista. Äitiys on yksi suuri tunteiden vuoristorata, välillä saa pitää hatusta kiinni, välillä tulee jyrkkiä mutkia ja välillä isompia ja pienempiä ylämäkiä ja alamäkiä. Välllä tuntee onnistuvansa ja välillä tuntuu siltä, että tekee kaiken väärin. Mistä sitä edes tietää millainen äiti pitäisi olla, jotta lapsista kasvaisi "niitä oikeanlaisia kunnollisia aikuisia?" Avaat lehden ja yhdessä lehtiartikkeelissa neuvotaan, miten lapsi kasvatetaan oikein ja toisessa kuvaillaan, että miten samat asiat tekemällä puolestasi "pilaat" lapsesi. Miten tahansa siis toimitkin, se on jonkun toisen mielestä väärin ja olet suorastaan kasvattamassa seuraavaa ongelmatapausta.

Olen päättänyt että olen paras äiti lapsilleni, kun näen lasteni voivan hyvin. Ruokaa, puhtaat vaatteet, koti, rakkaus, turva, tuki ja syli, niillä pääsee jo pitkälle. Haluan olla läsnä kun minua tarvitaan. Haluan kehua, kannustaa ja rakastaa niin paljon kun vain ikinä osaan, siitä huolimatta että sekin voi jonkun toisen mielestä pilata lapsen. Teen välillä virheitä ja välillä haluaisin osata jotkut asiat paremmin. Toisaalta taas en haluaisi olla tämän parempi, sillä meillä kaikilla on myös huonot puolemme, jotka on hyvä oppia hyväksymään. Haluan näyttää lapsilleni, että hyväksyn virheeni ja osaan elää niiden kanssa, että hekin oppivat että meissä kaikissa on hyvät ja huonot puolet ja että he ovat täydellisiä juuri sellaisina kun ovat.

Välillä kun siivoaa saman kohdan uudelleen sen kahdennenkymmennen kerran päivän aikana, pistää koko sängyn sisällön pesuun, kun vaippa on vuotanut ohi tai kun miettii sitä aikaa, kun nuorempi neiti heräsi vielä 5-6 kertaa yössä syömään, niin sitä on tuntenut itsenä aina välillä hieman hulluksi. Sitten joku tulee halaamaan ja sanoo että: "äiti sinä olet paras" niin sitä muistaa hyvin nopeasti, että miksi tähän hommaan on oikein ryhtynyt.


Jokainen meistä on täydellinen äiti lapsilleen, riittää että yrittää parhaansa.


♥ Oikein mukavaa äitienpäivää! 


Parveke kesäkuntoon

5. toukokuuta 2015


Harvemmin olen kirjoitellut parvekkeestamme ja nyt kesän pikkuhiljaa lähestyessä onkin varsin hyvä hetki ottaa parveke puheeksi. :) Asunnossamme on tosi kivan kokoinen parveke ja kesäisin olemmekin laittaneet sinne mm. lapsille sellaisen puhallettavan kahluualtaan. Muodoltaan parveke on neliön mallinen ja näkymä sieltä aukeaa itään ja etelään. Parvekkeelle paistaa aurinko lähes koko päivän ja se onkin yksi syy siihen miksi siellä tulee kesäisin vietettyä paljon aikaa. Parvekkeelta voi myös katsella vastapäiselle lammelle, jossa asustaa mm. joutsenpariskunta ja jonkin sortin haukkapariskunta. Lampi on ihan kivan kokoinen ja moni onkin luullut sitä järveksi.

Aloitimme vappuna parvekkeen kuntoon laittamisen. Kävimme ostamassa vähän kukkia ja kaivoin ruukut, lyhdyt ja telineet esiin. Tänä keväänä pääsin loihtimaan parvekkeelle keväisempää ilmettä Luhta Homen uusilla Garden-tuotteilla. :)

Kuvista löytyy Luhta Homen Köynnös-ruukku, minkä mukana tulee musta metallinen kehikko, jota pitkin köynnöskasvin on hyvä kiivetä. Ruukkuun istutin Ihmeköynnöksen joka viihtyykin mielellään suorassa auringonpaisteessa. Musta pyöreä kaksitasoinen teline on nimeltään Kylvö ja sitä saa mustan lisäksi myös valkoisena. Telineen ylemmältä tasolta löytyy ruukuista kaksi eri Laventelia ja alemmalta tasolta löytyy mukavasti betonia muistuttava Polystonesta valmistettu kannellinen Louhi-laatikko. Laatikko on samaa betonia muistuttavaa materiaalia Köynnös-ruukun kanssa. Tuon isomman harmaan ruukun alla oleva musta alusta on nimeltään Renki.


Garden-sarjan tuotteet ovat todella monikäyttöisiä ja ne sopivat kaiken kokoisille parvekkeille. Sarjan tuotteilla parvekkeen ilmeen kohentaminen on varsin helppoa ja nopeaa. Plussaa myös siitä, että tuotteet ovat kevyitä ja ne on sen vuoksi mm. helppo napata kaupasta mukaan. Vaikka sarjan tuotteet eivät ole mitään hirveän suuria, voi nillä luoda parvekkeelle hyvinkin erilaisen ja näyttävän kesäilmeen.

Osan kukista otan vielä yöksi sisään ja parvekkeen kesäkuntoon laitto on vielä muutenkin kesken ja odottaa ilmojen lämpenemistä. Luvassa on siis vielä lisää juttua parvekkeesta ja tulen tietenkin myös testaamaan muita Luhta Homen Garden-tuotteita. :)


CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan