Slider

Lastenhuoneen lelujen säilytys

26. maaliskuuta 2015


Lelujen säilys jos jokin on asia mikä aiheuttaa aina välillä harmaita hiuksia. Kaupoissa on tarjolla paljon erilaisia laatikoita eri väreissä ja kuvioissa ja välillä on ihan työn takana löytää sellaisia "tylsiä" ja yksinkertaisia äidin mieleen olevia koreja.

 Yksi suurimmista haasteista on löytää sellaisia lelulaatikoita jotka kätkisivät sisälleen mahdollisimman paljon tavaraa, näyttämättä silti massiiviselta suhteellisen pienessä huoneessa. Tyttöjen huoneen matala pääty asettaa myös omat vaatimuksensa ja määrittelee aika tarkasti kalusteiden koon ja sijoittelun.


Koska lelut ovat jo itsessään tosi värikkäitä, kaipaan säilytykseen neutraaleja ja yksinkertaisia koreja ja laatikoita. Yksiväriset laatikot rauhoittavat huoneen ilmettä ja huone näyttää helposti siistiltä, kun lelut on siivottu laatikoihin piiloon. Kirjavien ja kuviollisten säilytyskalusteiden kanssa voi käydä joskus niin, että kokonaisuus on sotkuisen ja levottoman näköinen, vaikka tavarat olisivatkin siististi laatikoissa.

Koska lastenhuoneessa monesti myös nukutaan, on kiva että lelut saa iltaisin piiloon ja jäljellä jää levollisen ja siistin näköinen huone, missä lapsi voi rauhassa rauhoittua ja keskittyä nukkumaan.


Nämä kuvissa näkyvät Luhta Homen pyöreät Arkki-korit sopivat pyöreän muotonsa vuoksi varsin kivasti lastenhuoneeseen. Pyöreä muoto on leikkisä ja myös turvallinen valinta, sillä koreissa ei ole teräviä kulmia. Korit ovat myös mukavan kevyitä, minkä vuoksi lapsetkin jaksavat niitä siirrellä ja kantaa. Arkki-korien reunat ovat paperia ja pohja on tukevaa puuta. Koreja on saatavana valkoisen lisäksi myös mustana.

Kannellisten Aarre-korien sisälle mahtuu yllättävän paljon tavaraa ja koska koreissa on kansi saa lelut kätevästi piiloon. Näin huoneesta tulee nopeasti paljon siistimmän ja levollisemman näköinen. Kansi on myös siitä kiva, että se on niin kevyt, että jo pienikin lapsi saa sen helposti auki. Myöskin nämä korit ovat "pehmeähköjä" ja ne myös "joustavat", joten ihan samanlaista loukkaantumisvaaraa ei ole mitä kovien teräväkulmaisten laatikoiden kanssa.


Lelut löytyvät nyt paljon helpommin, kun kaikille on oma paikkansa. Uusien korien myötä myös lelujen siivoaminen on ollut  helpompaa ja huone on pysynyt huomattavasti siistimmän näköisenä, kun säilytystilaa on tarpeeksi ja korien väri ja tyyli on yhtenäinen.


Oikein leikkisää torstaita! :)


Vitra:n Eames Dar tuoli ja arvonnan voittaja

22. maaliskuuta 2015


Ostin jo jonkin aika sitten Vitran valmistaman käsinojallisen Dar-tuolin Huuto.netistä. Minulla oli Huuto.netin vahti-toiminto käytössä ja sainkin heti ilmoituksen sähköpostiini, kun tuoli tuli myyntiin ja pääsin huutamaan sen itselleni.

Tuoli majaili Turussa, missä miehen isä asuu ja hän kävikin sen ystävällisesti noutamassa myyjältä. Miehellä oli työreissu viime viikolla Turkuun ja hän kävi samalla hakemassa tuolin isältään.


Tuo meidän lankkupöytä on sen verran suuri ja leveä, että DSR-tuoleja mahuu pöydän päätyihin melkein kaksi vierekkäin. Koska Dar-tuoli on masiivisempi ja hieman leveämpi, sopii se pöydän päätyyn huomattavasti paremmin ja kokonaisuus on paljon hillitympi. Tarkoitus olisi jossain vaiheessa hankkia vielä toiseenkin päätyyn Dar-tuoli, mutta toistaiseksi sen paikalla saa olla vielä lasten Stokken Tripp Trapp-tuoli.

Lasten mummi oli täällä meillä käymässä ja kävi vanhemman neidin kanssa keräämässä pajunoksia. Laitoin pajunkissat koristeeksi lipaston päälle näkyvään ruukkuun, minkä maalasin Country French-maalilla. Värinä oli sama Laava, kun mitä aikaisemmin maalaamassani pöydässä.

Kiitos vielä kaikille Luhta Homen sauna pefletti-arvontaan osallistuneille! :)
Random.org-sivusto arpoi voittajaksi Piian NIKLASTAR-Blogista

Onnea voittajalle!
Laitan sinulle s-postia!


Oikein kivaa sunnuntaita kaikille! :)


Olohuone uusiksi?

18. maaliskuuta 2015


Olen tässä vähän miettinyt, että olisi kiva uudistaa olohuoneen ilmettä hieman. Tauluhyllyjen asetelmat ovat olleet jo pitkään samanlaiset ja olen myös alkanut miettimään, että josko sitä uskaltaisi maalata hyllyjen taustalla olevan seinän. Jos päädyn seinän maalaamiseen, pitää päättää lähtevätkö hyllyt vai laitetaanko ne maalaamisen jälkeen vielä takaisin.

Olen tykännyt hyllyistä, sillä esineitä ja niiden paikkaa vaihtamalla saa nopeasti uutta ilmettä. Ainoa ongelma on se, että hyllyille on aika haastavaa löytää esineitä. sillä ne ovat niin kapeat. Kokonaan uusien koriste-esineiden ostaminen ei siis käy ihan hetkessä, vaan se vaatii sopivan kokoisten esineiden metsästämistä. Yksi vaihteohto on tietenkin täyttää hyllyt pelkillä kehyksillä kuvineen.


Jos päätän ryhtyä maalauspuuhiin, niin hyllyseinälle olen ajatellut jotain neutraalia vaaleanharmaata sävyä, mikä ei taittaisi mihinkään suuntaan.

Olen täällä blogissa joskus aikaisemmin kertonut haaveilevani uudesta sohvasta ja valaisimesta olohuoneeseen. Haavelistaltani löytyy mm. Foscarinin Caboche riippuvalaisin sekä Artekin Mehiläispesä. Elloksen valikoimasta löytyi ilokseni myös yksi varteenotettavan vaihtoehto, mikä on myös hinnaltaan huomattavasti edullisempi.

Kokosin alle pienen kuvakollaasin siitä, millaista tyyliä ja värimaailmaa lähtisin hakemaan olohuoneeseen uudistuksen myötä.



Pidän erilaisten materiaalien yhdistämisestä, sillä ne tuovat kotiin persoonallisuutta ja kerroksellisuutta ja saavat sen tuntumaan kodikkaalta. Tässä suunnitelmassa olisi mukava määrä erilaisia materiaaleja. Sohva olisi todennäköisesti nahkainen, valaisin betonia, sohvan jalat puuta, tyynynpäällinen puuvillaa ja lyhdystä löytyy metallia.


Mitä mieltä olette? Kuulostaako toteuttamiskelpoiselta suunnitelmalta?


*Postaus sisältää mainoslinkkejä



Voita: Luhta Homen Sauna Pefletti-setti!

13. maaliskuuta 2015


Kirjoittelin jokin aika sitten Luhta Homen uusista saunatekstiileistä, ja siitä miten pienellä vaivalla ja nopeasti saunamme ilme uudistui teksiilien lisäämisen myötä.

Nyt sinullakin on mahdollisuus päivittää kotisaunan tai vaikkapa mökin saunan ilme keväisempään, sillä päätin käynnistää täällä blogissa pienen arvonnan. Palkintona on kaksi Luhta Homen sauna pefletti pakettia, eli yhteensä neljä sauna peflettiä. Peflettien koko on 50 x 55 cm ja värinä on raikas turkoosi.


Arvontaan voit osallistua kertomalla millainen on mielestäsi paras saunakokemus. Jos kommentoit anonyyminä niin muistathan jättää oman s-postiosoitteesi, jotta saan sinuun yhteyttä voiton osuessa kohdalle.

Arvonta pättyy perjantaina 20.03.2015 klo. 23.59.


Onnea arvontaan! :)

Narsissit olohuoneessa

10. maaliskuuta 2015

Auringonpaisteen ja lintujen laulun lisääntyessä, halusin tuoda myös sisälle palan kevättä. Plantagenissa silmiini osui iso ruukku Narsisseja ja päätin napata sen mukaan, sillä Narsissit jos mitkä tuovat kevään ja auringonpaisteen mieleen.


Varret ovat kasvaneet yllättävän nopeasti pituutta ja nuppujakin on ilmestynyt vajaassa viikossa valtava määrä.

Kun kukat vielä alkoivat avautua jo ennestän pitkiin ja painaviin varsiin, alkoivat varret lisääntyneen painon vuoksi ikävästi kaatumaan. Eilen koko komeus lepäsi olohuoneen pöytää vasten, mutta en raaskinnut leikata varsia lyhyemmäksi kun nuput ja kukat olisivat menneet siinä samassa. Oli kuitenkin pakko keksiä jotain, sillä ei ne pöydällä maanneet kukat kauhean kivalta näyttäneet. Koska en löytänyt kaapista tarpeeksi isoa ja korkeaa ruukkua johon olisin koko komeuden upottanut, piti keksiä jotain muuta. Lopulta keksin kietoa kukkien ympärille narua tukea tuomaan ja se toimikin ihan hyvin. Naru pitää varret kivasti yhdessä ja tuollainen juuttinaru, ei näytä yhtään hassummalta kukkien parina.

 Kun sää tästä vielä hieman lämpenee, käyn istuttamassa Narsissit ulos kukkapenkkiin, niin niistä riittää iloa vielä tulevinakin vuosina. :)


Miten on, innostaako kevät sinua kukkien osteluun?

P.S Ajattelin käynnistää loppuviikosta arvonnan,
joten pysykäähän kuulolla. ;)


Ruutua ja kevättä makuuhuoneeseen

6. maaliskuuta 2015


Makuuhuoneemme on pysynyt aika lailla samanlaisena viime kesästä asti ja aloinkin kaipaamaan sinne jotain pientä uudistusta. Mihinkään suureen muutosprojektiin en kuitenkaan halunnut ryhtyä, sillä olen edelleen aika tyytyväinen huoneen nykyiseen ilmeeseen. Päätikin siis kokeilla helppoa ja nopeaa ilmeen kohennusta, eli päivitin makuuhuoneen teksiilit keväisempiin.


Aikaisemmin tekstiileissä hallinneiden harmaan ja valkoisen rinnalle tuli sinistä ja pellavaiset teksiilit vaihtuivat raikkaisiin ruudullisiin. Pussilakanat, pyyhkeet ja päiväpeitto ovat Luhta Homen Vihko-sarjaa ja tykkään niistä ihan hirmuisesti. Ruudukko on kuviointina ajaton ja sopii varsin hyvin Suomalaiseen makuun ja kotiin.


Meiltä löytyy kaapista jokunen vanhempi Luhta Homen pussilakanasetti ja ajan saatossa olen tullut siihen tulokseen, että Luhdan petivaatteet ovat laadukkaita ja hyvin kestäviä. Myös nämä uudet pussilakat ja tyynyliinat olivat samaa tuttua laatua ja paketista löytyi juuri sitä mitä osasin odottaakin. Materiaali on 100% puuvillaa, kangas on mukavan pehmeää ihoa vasten ja petivaatteissa on todella miellyttävä nukkua.


Meillä on kaksi suht pitkäkarvaista koiraa jotka miellellään nukkuvat sänkymme jalkopäässä. Hiekkaa ja roskaa kantautuu koirien mukana tuolta hiekkapihalta ja metsästä putsaamisesta ja imuroinnista huolimatta välillä sänkyyn asti, joten vaihdankin petivaatteet viikottain. On siis todella tärkeää, että teksiilit kestävät tiuhaakin pesemistä. 

Pesin nämä uudet pussilakanat ja tyynyliinat ennen käyttöön ottoa ohjeen mukaan ja pesun jälkeen värit olivat edelleen kuin uusia. Myös vanhemmissa Luhta Homen pussilakanaseteissämme värit ovat kestäneet tosi hyvin pesuja, eivätkä ne ole ihmeemmin haalistuneet.  Pidän myös siitä, että kangas ei nukkaannu, vaan pysyy siistin näköisenä ja sileänä. 

Voin kyllä lämpimästi suositella Luhta Homen vuodeteksiilejä kaikille laadukkaita ja pitkäikäisiä petivaatteita metsästäville.


Oikein mukavaa ja rentoa viikonloppua kaikille! :)


CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan