Slider

Pöydän tuunaus Country French maalilla

26. helmikuuta 2015


Varastomme kätkössä oli lojunut pitkän aikaa punainen pieni pöytä.

Kun minulle tarjoutui mahdollisuus testata Country French-jauhemaalia sävyssä Laava, muistin säilössä olevan pikkupöydän ja päätin kaivaa sen esiin lähempää tarkastelua varten.


Pöytä tuntui jotenkin hassusti mitoitetulta tämän päivän tarpeisiin ja varsinkin pöydän alataso teki pöydästä epäkäytännällisen oloisen. Epäilen, että pöytä on ollut aikoinaan jonkinnäköinen puhelinpöytä. Pöytää tarkemmin tutkisteltuani huomasin, että alempi taso oli ruvattu pöytää kiinni ja päätin irroittaa ruuvit ja testata olisiko pöytä tarpeeksi tukeva ilman tasoa. Pöytä on aitoa puuta, joten pöydän paino riitti juuri pitämään pöydän tarpeeksi vakaana. Tason poistaminen sai pöydän myös näyttämään korkeammalta, ja päätinkin antaa pöydälle uuden mahdollisuuden.


Country French sisämaalit soveltuvat huonekalujen ja seinien maalaamiseen. Maalit ovat Luontoystävällisiä, eivätkä sisällä haitallisia tai keinotekosia side- tai säilöntäaineita. Maali on muoviton ja hengittävä, joten seinärakenteet päsevät vapaasti hengittämään. Maalattavasta pinnasta tulee matta ja varsinkin isoilla pinnoilla kuten seinissä, maalin eläväinen pinta pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Maali on lähes hajuton, minkä vuoksi maalaaminen on varsin mukavaa sisätiloissa.

Jos maalattava pinta on liukas, kiiltävä tai epäilee vähäänkin maalin pysvyyttä on pohjalle hyvä laittaa tartuntapohjamaali tai hioa pinta ja puhdistaa se hiontapölystä ennen maalaamista. Maalaamani pöydän maalipinta oli vanha ja siinä ei ollut lakkaa päällä, joten uskalsin kokeilla maalaamista suoraan puhdistetun maalipinnan päälle.

Maali levitetään hyvin ohuina kerroksina ja sen annetaan kuvua kunnolla ennen uutta maalikerrosta. Mikäli uusi kerros listätään liian nopeasti tai maalikerrokset ovat paksuja, saattaa maalipinta halkeilla. Itse maalasin pöydän neljään kertaan.


Kävin tiistai iltana Vanhassa Kaupungissa pikavisiitillä sisustusliike Jokikatu 6:dessa ja hain pöytään tuon näyttävän messinkisen nupin. Tummanharmaan ja messingin yhdistelmä on mielestäni tosi kaunis ja messinkinen kiiltävä vedin muodostaa kivan kontrastin hyvin mattapintaisen pöydän kanssa.

Maalipinta kestää kuivuttuaan kevyttä pyyhkimistä kostealla pyyhkeellä, mutta ei voimakkaita pesuaineita tai hankaamista. Huonekalujen kulutuksenkestävyyttä voi parantaa käsittelemällä huonekalut vahalla. Vaha muuttaa maalipinnan kiiltävämmäksi ja usein maalin värisävy tummuu. Minun olisi tarkoitus siis vielä ostaa purkki väritöntä vahaa ja vahata pöydän pinta.


Tarkemmat maalausohjeet ja lisäinfoa maalista löydät täältä.


Mitä pidätte muutoksesta?


*Maali saatu bloginäkyvyyttä vastaan.


Vinkki: Mistä Håll Sverige Rent muumimuki helposti

20. helmikuuta 2015


Moni keräilee Arabian muumimukeja meillekkin on niitä jo jokunen kertynyt. Tiedän, että Arabian Håll Sverige Rent-muumimuki (Itämeri muumimuki) on tällä hetkellä se, mistä moni muumimukikeräilijä haaveilee.

Muki on valmistettu yhteistyössä ruotsalaisen aatteellisen säätiön Håll Sverige Rent:in kanssa. Mukin kuva on lähtöisin Tove Janssonin ja hänen veljensä Lars Janssonin 70-luvulla piirtämästä pelasta Itämeri-kampanjan kuvituksesta. Tämän vuoden kampanjan tavoitteena on lisätä lasten tietämystä ympäristöstä ja ympäristön suojelusta leikin avulla. Arabia lahjoittaa kampanjan tukemiseen 15 kruunua jokaisesta myydystä mukista HSR-säätiölle.


Mukista tekee erikoisen ja halutun se, että muki on myynnissä vain rajoitetun ajan ja sitä saa ostettua vain ruotsista tai ruotsalaisten jälleenmyyjien kautta. Mukista haaveileville vinkkinä, että sen voi tilata helposti netistä Scandinavian Design Center-verkkokaupasta. Yritys sijaitsee Ruotsissa ja palvelee mm. suomeksi. Suoraan mukin sivulle pääset tästä. Mukia voi tilata yhden, kahden tai kuuden kappaleen paketeissa. Hinta on sitä edullisempi mitä useamman mukin pakkauksen tilaa.

 Tilasin myös itselleni samaisen mukin ja paketti saapui ihan normaalisti postiin noutettavaksi ja sain siitä myös saapumisilmoituksen.


Sisustuslehtiarvonnan voittajasta ei ole edeellen kuulunut mitään, joten arvoin uuden voittajan.
Uusi voittaja on: Jelena Niminen. Onnea! Laitan sinulle s-postia.


Oikein kivaa viikonloppua!

*postaus sisältää mainoslinkkejä.


Perhe pyyhkeet

17. helmikuuta 2015


Yksi Luhta Homen tämän kevään uutuuksista ovat nämä kuvissa näkyvät pirteät perhe-pyyhkeet.  Jokaiselle perheenjäsenelle löytyy oma pyyhe, minkä erottaa tekstin lisäksi myös väristä. Myös ystäville löytyy oma pyyhe ja väriltään se on valkoinen. Vaikka pyyhkeet ovat värikkäitä, ei pyyherivi kuitenkaan mielestäni näytä yhtään levottomalta. Värit sointuvat kivasti yhteen, eivätkä ne ole liian kirkkaita.


Pyyhkeet ovat mukavan kevyitä ja kuivuvat kiitettävän nopeasti. Ne on siis helppo ottaa mukaan myös vaikka kuntosalille tai uimarannalle.

Laitoin pienemmät käsipyyhkeet roikkumaan koukuista ja suuremmat pyyhkeet rullasin valkoiseen Luhta Homen Kallio-koriin. Koreissa on tukeva puulevy pohjalla ja kokoja on useita. Meillä yksi koreista on täytetty pyyhkeillä, yhdessä ovat eniten käytössä olevat käsineet ja päähineet, ja kolmannesta löytyy tyttöjen leluja.


Olen yleensä ostanut kotiin vain tummanharmaita pyyhkeitä, mutta nyt kun pääsin testaamaan kotiimme värikäämpiä pyyheitä, niin olin yllättynyt siitä, kuinka nopeasti silmä niihin tottui. Kylppärissä vastassa oleva iloinen pyyherivi vetää suupeilet väkisinkin ylöspäin, ja muistuttaa pikkuhiljaa lähestyvästä keväästä. Ensi kerralla pyyheostoksilla taidan uskaltaa harmaiden pyyhkeiden sijaan katsella myös muita värejä avoimin mielin.

Mukavaa tiistaita! :)

P.S. Sisustuslehtiarvonnan voittajasta (Anonyymi) ei ole vielä kuulunut mitään.
Arvon uuden voittajan, mikäli en tavoita voittajaa. Otathan siis pian yhteyttä!


Hyvää ystävänpäivää!

14. helmikuuta 2015


Ystävyys ja ystävällisyys ei valitettavasti ole aina itsestään selviä asioita. Kaikilla ei ole ystäviä, rakkaita tai muutenkaan ketään kenen kanssa jakaa elämän ilot ja surut. On aina ikävää kuulla tarinoita siitä, miten lapsen syntymäpäiville ei tullut yhtään vierasta tai kukaan ei käy koskaan katsomassa laitoshoidossa olevaa omaistaan.

 Minusta on inhottavaa ja surullista, että jo hyvin pienetkin lapset osaavat kiusata, haukkua ja syrjiä toisiaan. Me vanhemmat toimimme esimerkkinä lapsillemme ja se on asia mikä kannattaa pitää päivittäin mielessä. 

Olen itse ollut koulukiusattu ja sillä on varmasti paljon tekemistä sen kanssa, että haluan omille lapsilleni korostaa, että ketään ei kiusata tai ketään ei jätetä leikkien ulkopuolelle. Meitä ihmisiä on erilaisia ja kukaan meistä ei ole sen parempi tai vähemmän tärkeä, kun joku toinen. Meissä kaikissa on omat hyvät ja huonot puolensa ja toinen osaa toista ja toinen toista.


Ystävällisyys on siitä ihana asia, että kun toiselle muistaa olla ystävällinen saa mitä todennäköisemmin takaisin ystävällistä käytöstä ja kauniita sanoja. Ystävällisyys, kauniit sanat tai kehu eivät maksa mitään ja ne tuovat mukanaan valtavasti iloa ja hyvää oloa. Sekä antajalle, että saajalle.

Eiköhän siis muisteta olla ystävällisiä kaikille, kehua toisiamme ja ennen kaikkea muisteta niitä yksinäisiä ihmisiä. Jo pieneltäkin tuntuvat muutaman sanan vaihtaminen vaikka rappukäytävässä tai jokin muu pieni huomion osoittaminen voi saada jonkun tuntemaan itsensä hyvinkin tärkeäksi ja jättää iloisen mielen vielä moneksi viikoksi eteenpäin. Kenties matkaan tarttuu samalla jopa uusia ystäviä.


Oikein hyvää ystävänpäivää kaikille!


Blossomin pyöreä metallitarjotin ja arvonnan voittaja

10. helmikuuta 2015

Flunssa iski loppuviikosta nyt sitten tännekin ja se jaksaa edelleenkin vaivata. Ajatus ei luista sitä vähäkään mitä normaalisti, väsyttää ja tuntuu siltä, kun pää olisi täynnä räkää. Pieniin neitiin flunssa ei onneksi näytä iskeneen yhtä kovasti ja toivottavasti ei iskekkään. Pienten sairastelua on aina niin kurja seurata ja itselle tulee tosi voimaton olo, kun itse ei voi tehdä muuta kun korkeintaan helpottaa toisen oloa. Mies on myös toistaiseksi säästynyt taudilta ja toivottavasti säästyykin, sillä hänellä on vielä työmatkoja edessä. Tuntuu että nyt on varsin paljon tauteja liikkeellä, varsinkin vatsatautia ja flunssaa.


Nemillasta kotiutui viime viikolla kaunis vaaleanharmaa peltinen Blossomin tarjotin. Tarjotin on siitä hauska, että se näyttää ihan keraamiselta, mutta onkin maalattua peltiä. Tarjottimen pohjassa on tassut mitkä estävät sitä liukumasta pöydän päällä ja se pysyykin oikein kivasti aloillaan. Tarjotin sopii siis myös varsin kivasti lapsiperheeseen, kun kovin suurta pelkoa sen rikkoutumisesta ei ole. Tarjotinta löytyy mustana ja vaaleanharmaana ja kahdessa eri koossa. Kuvissa näkyvä tarjotin on suurempaa kokoa, halkaisijaltaan 42 cm.


Sisustuslehtiarvontaan tuli mukavasti kommentteja, kiitos kaikille osallistuneille!


 Arpaonni suosi tällä kertaa Anonyymia kommentilla:
Laitatko minulle vielä s-postia osoitteeseen: saakurkistaa(at)hotmail.com, 
niin saadaan palkinto oikeaan osoitteeseen.


Edit: Voittajaa ei tavoitettu.
Arvonnan uusi voittaja on: Jelena Niminen. Onnea!


Luhta Homen saunatekstiilit - oiva tuparilahjaidea!

6. helmikuuta 2015


Luhta Home etsi viime vuoden loppupuolella bloggaajaa yhteistyöhön ja eräänä iltana päätin lähettää myös oman hakemukseni. Jonkin ajan päästä minua odotti sähköpostin saapuneet kansiossa mukava yllätys, missä ehdotettiin tapaamista Luhdan toimistolla. Tapaaminen sujui mukavissa merkeissä ja pääsinkin nyt alkuvuodesta aloittamaan Luhta Homen bloggaajana. Olen erittäin iloinen tästä hienosta mahdollisuudesta ja että pääsen tekemään töitä laadukkaan ja arvostetun suomalaisen yrityksen kanssa.

 Pääsette siis tulevaisuudessa blogini kautta kurkistamaan Luhta Homen uutuuksiin, lukemaan mielipiteitäni tuotteista, ja näkemään miltä Luhta Homen tuotteeet näyttävät meidän kotonamme ja todennäköisesti jossain muuallakin. Luvassa on tietenkin myös kivoja arvontoja, joten pysykäähän kuulolla! :)


Ensimmäinen uutuus mihin haluan teidät tutustuttaa ovat Luhta Homen uudet saunateksiilit. Yleensähän laudeliinat ovat pellavaa, mutta nämä ovat mukavan pehmeää puuvillafroteeta. Puuvillafroteiset teksiilit tuovat mielestäni saunaan paljon pehmeämmän ja lämpöisemmän tunnelman, kun mitä perinteiset pellavaiset. Varsinkin näin talvisaikaan nämä ovat oikein ihanat.
Turkoosi väri on raikas ja se sopii hienosti tummaan saunaamme. Nämä turkoosit saunateksiilit näyttäisivät varmasti ihanalta myös esimerkiksi valkoisessa saunassa. Turkoosin värin lisäksi tuotteita on saatavilla myös harmaana. Tummanpunainen väri voisi olla vielä mukava lisä valikoimaan, sillä se sopisi kivasti esimerkiksi joulusaunaan.

Laudeliinaa on saatavilla kahdessa eri koossa, pienempi (50 x 55 cm) on tarkoitettu yhdelle istujalle ja suuremman (55 x 120 cm) päällä mahtuu istumaan 2-3 henkilöä. Meidän suht pienessä saunassamme tuo 120 cm pitkä riittää melkein peittämään koko lauteen.



Saunatekstiilit ovat siitä kivoja, että niillä saa saunaan varsin helposti ja nopeasti uutta ilmettä. Tulipa mieleeni myös, että jos miettii lahjaa jollekin uuteen kotiin muuttavalle, niin tässä on yksi varsin varteenotettava tuparilahjaidea.


Meidän perhe on kova saunomaan ja löylyt maistuvatkin koko perheelle oikein hyvin uusien tekstiilien kanssa.


Oikein kivaa perjantaita! :)


Sisustuslehtiarvonta ja vinkki edullisiin lehtitilauksiin

2. helmikuuta 2015


Tilaan välillä jonkin sisustuslehden piristämään pimeitä iltoja ja kesäpäivinä lehtiä on mukava lukea ulkona pihalla. Haluan tietenkin että saan lehden hyvään hintaan, ja että lehden mukana tuleva tilaajalahja on mieluinen. Lehtitarjoukset.com sivustolle on kerätty netin kattavin ja suosituin lehtitarjousvalikoima. Sivustolta löytyy kahden suuren lehtiä myyvän sivuston, Lehtikuningas.fi -sivuston ja Lehtipaja.fi-sivustojen suomenkielisten lehtitarjousten lisäksi, myös useiden muiden pienempien yritysten lehtitarjoukset. Tämän vuoksi löydät Lehtitarjoukset.com-sivustolta helposti kaikki parhaimmat tarjoukset. Tarjoukset on järjestetty sivustolle  niin, että edullisin tarjous on aina päällimmäisenä ja suosituimpien lehtien esittelysivuilta löydät vielä lisää tarjouksia. Päätettyäsi mikä tarjous on sinulle paras, ohjataan sinut tarjousta klikkaamalla suoraan sille nettisivuostolle missä pystyt kyseisen tarjouksen hyödyntämään.

Lehtiä pystyy etsimään myös tilaajalahjojen mukaan ja Lehtitarjoukset.com-sivuston kautta näet siis myös millainen ja minkäarvoinen tilaajalahja lehden mukana mahdollisesti tulee. Lehtiä löytyy laidasta laitaan, ja mm. pelkän sisustuslehti-otsikon alta löytyy kuusitoista eri lehteä mistä valita. Kestotilausten lisäksi sivustolta löytyy monista lehdistä myös määräaikainen vaihtoehto. Onneksi kestotilausten peruminen onnistuu nykyään hyvin myös netin kautta ja kestotilausta ei tarvitse enää peruuttaa puhelimessa jonottamalla. Itse peruin juuri erään lehden kestotilauksen netin kautta ja aikaa ei mennyt kun ihan pari minuuttia.


Minulla on ilo arpoa blogini seuraajien joukosta yksi onnekas, joka saa valita alla olevista lehtivaihtoehdoista toisen itselleen. Arvontaan osallistut kertomalla kumman lehden alla olevista vaihtoehdoista haluaisit saada itsellesi määräaikaisena tilauksena. Tilauksen kesto ja arvo näkyvät kuvan alla.

 Määräaikainen tilaus 5 nro 40 €

 Määräaikainen tilaus 6 nro 37,70


Arvontaan voi osallistua sunnuntaihin 08.02.2015 klo 23.59 saakka.

Onnea kaikille arvontaan! :)


Kärpässieni Heicon pupulampulle kaveriksi

1. helmikuuta 2015


Mukavaa helmikuuta!

Pyörähdettiin perjantaina ystäväni ja lapsiemme kanssa pitkästä aikaa kirppisellä. Silmäni osuivat suloiseen keraamiseen kärpässienipatsaaseen ja kysyin tyttäreltä hänen mielipidettään sienestä. Neiti tykkäsi sienestä ja työnsikin sitä pienessä ostosvaunussaan koko kirppiskierroksen ajan. Kotona sieni pääsi lipaston päälle, missä se on hyvässä turvassa ja näkyy koko huoneeseen. Tuo meidän 3-vuotias on tosi tarkka siitä, että sienen pitää olla juuri lipaston päällä ettei se vaan hajoa. :)

Löydettiin myös jokunen siistikuntoinen satukirja ja itselleni löysin iskemättömät kengät ja raidallisen maximekon, joissa molemmissa oli vielä hintalaputkin kiinni. Joskus kirppiseltä tekee paljon löytöjä ja välillä sitä tulee useamman kerran poistuttua paikalta tyhjin käsin. Parhaimmat löydöt olen yleensä tehnyt arkipäivinä ja kirppiksellä on muutenkin silloin vähemmän ihmisiä ja tavaroita pääsee helpommin tutkimaan.


Me suuntaamme luultavasti kohta äitini ja siskoni kanssa Ikeaan. Itselläni on pari pientä juttua ostoslistalla.

Oikein leppoisaa sunnuntaita!


CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan