Slider

Joulukuusen koristeet talteen

30. joulukuuta 2013

 
Vietimme joulua täällä kotona sukulaisten ja tuttavien kanssa. Talo oli täynnä ihmisiä, jouluntuoksuja ja joulumieltä :) Jouluisten puuhasteluiden taustalla soi pitkin päivää kauneimmat joululaulut. Joulusaunan jälkeen maistui jouluruokakin erittäin hyvältä. Tarjolla oli mm. laatikoita, kinkkua, kalaa, mätiä ja rosollia. Perinteisiä joulun herkkuja. Illalla jaoimme lahjat ja vietimme yhteistä iltaa mm. pelejä pelaten. Parasta joulussa on ehdottomasti yhdessä vietetty aika. Mihinkään ei ole kiire ja joulupöydän äärellä voi istua tuntikaupalla ja syödä itsensä ähkyksi :)
 
Viimeiset vieraat lähtivät vasta viikonloppuna.
 
Tässä mietin juuri, että voisi tuon kuusen pikkuhiljaa siivota odottamaan ensi vuotta ja päätin taltioida tämän vuoden kuusen koristeen tänne blogiinkin vielä talteen. Kuusen koristeet olivat tänä vuonna valkoisia ja harmaita ja kokonaisuus oli kauniin rauhallinen.
 
 
Hyvää uutta vuotta! :)

Pupulamppu

 
Meidän 2-v neiti pitää kovasti pupuista ja sen näkeekin jo nopealla vilkaisulla neidin huoneeseen. Huoneesta löytyy mm. pupupehmoleluja, pupukirjoja ja puputyynynpäällinen.
 
Törmäsin tähän suloiseen Heicon-pupuvalaisimeen netissä ja pakkohan sellainen oli neidin huoneeseen saada :)

Lamppu näyttää keraamiselta, mutta on muovia ja sen vuoksi sopii hyvin jo vähän pienemmänkin lapsen huoneeseen.
 
 
 
Pupulamppu on neidin syntymäpäivälahja mummilta ja vaarilta. Pupulampun metsästäminen oli hieman haastavaa, mutta onneksi lopulta onnistuin löytämään lampun Kaunis pieni elämä-shopista.

Kiitos hyvästä palvelusta! :)

Tunnelmalista joulua!

24. joulukuuta 2013



Oikein hyvää joulua kaikille!


Kalklitir - Celadon Primo

18. joulukuuta 2013


Tässä tulee nyt tämä lupaamani tarkempi selvitys makkarin muutoksesta. Makuhuoneen sänky vaihtui siis 140 senttisestä 180 senttiseen, petivaatteet vaihtuivat pellavaisiksi ja sängyn taustaseinä maalattiin.

Seinä maalattiin Kalklitir-maalilla. Kalklitir on kalkkimaali ja se muodostuu veden, kalkin ja pigmentin sekoituksesta. Sävyksi valitsin Celadon Primon. Sävy on lämmin beigen harmaa, greigeksi sitä kutsuisin. Olen ihaillut kauniin eläväsisiä kalkkimaaliseiniä useissa kuvissa ja halusin kokeilla maalia myös omaan kotiin ja tykkään kovasti! :)


Pellavapetivaatteet tilasin H&M home-mallistosta. Petivaatesetti on tummanharmaa. Tilasin myös pari tummanharmaata ja valkoista isoa tyynynpäällistä ja niihin sisätyynyt. Ainakin toistaiseksi olen ollut hyvin tyytyväinen petivaatteisiin. Niissä on kiva nukkua ja pellava on mukavan pehmeää.

Sänkyliikkeessä sattui olemaan kaikki tuotteet -25% alennuksessa, joten saimme ihan mukavan alennuksen :) Miehen puolen patja on kova ja minulla on keskikova. Valinta on tuntunut näin kolmen yön jälkeen ihan oikealta ja hyvin on uni tullut.


 Seinää vastapäätä oleva ruututapetti on lämpimän sävyinen ja yritinkin valita maalin niin, että se sopisi tapetin kanssa yhteen. Vähän jännitti miten käy, mutta onneksi valinta onnistui nappiin :)

  
Mukavaa viikkoa! :)


Olohuoneessa

15. joulukuuta 2013

 
Olen vähän suunnitellut, että tämä joulu olisi pääasiassa harmaa-valkoinen. Viime jouluna kodissamme oli aika paljon punaista, mikä ei tuntunut loppupeleissä kovinkaan omalta. Ripaus punaista tulee toki tänäkin vuonna näkymään kodissamme, onhan punainen kuitenkin perinteinen joulun väri.
 

 Sohvatyynyt ovat vaihtuneet valkoisiin ja harmaisiin. Valkoiset tyynynpäälliset ovat kaikki vanhoja kaapeista löytyneitä. Harmaat päälliset ovat Pentikin ja Hm:n valikoimasta. Nuo samettiset Hm:n päälliset olivat todella positiivinen yllätys ja hintakaan ei ollut paha ;)
 
Harmaa-valkoinen väriyhdistelmä on kaunis ja todella rauhallinen ja sopii minusta hyvin joulun aikaan.
 

 Meillä on ollut miehen kanssa perinteenä pyörähtää Stockmannilla jouluisessa Argoshallissa ja käydä ostamassa muutama koriste joulukuuseen. Tätä perinnettä on noudatettu aivan ensimmäisestä seurusteluvuodesta lähtien. Teimme tämän vuoden kierroksen jo ja mukaan tarttui pari kirkasta lasista palloa ja muutama hopeansävyinen koriste.
 
Mies kävi hakemassa kuusen varastosta ja sille pitäisi katsoa sopiva paikka. Meillä on vihreä muovinen joulukuusi. Olen ollut tosi tyytyväinen kuuseemme. Se on hyvin aidonnäköinen, tiheä ja ei roskaa :)

Oikein ihanaa sunnuntaita! :)

Valoa rappuun

14. joulukuuta 2013

Virittelin illalla valosarjan rappusten kaiteen ympärille. Tykkään kovasti siitä, miten valo korostaa seinän struktuuripintaa :) Niin se joulu vaan sieltä lähestyy kovaa vauhtia ja tekee entistä enemmän tuloaan meidänkin kotiin.
 
 
 
Meillä viikonlopun suunnitelmiin kuuluu mm. uuden sängyn nouto, joululahjojen ostelua ja rentoutumista perheen kesken. Millaisia suunnitelmia teillä on?
 
Oikein tunnelmallista viikonlopun alkua! :)

Pieni kurkkaus uudistuvaan makuuhuoneeseen

9. joulukuuta 2013


Heipat täältä puuhastelujen keskeltä!
Meidän makuuhuoneemme on parasta aikaa pienen muutoksen kourissa ja ajattelin teille hieman vilauttaa mistä oikein on kyse. Makkarimme on tuntunut jo pidemmän aikaa hieman turhan romanttisesti sisustetulta, ja kaipailinkin sinne lisää rouheutta ja vähän miesnäkökulmaakin ;)
Koko muutos lähti oikeastaan liikkeelle siitä että olemme jo pitkään miettineet uuden sängyn ostoa, ja eilen kävimmekin sellaisen tilaamassa. Nykyinen 140 cm sänky pääsee vihdoinkin sänkyjen taivaaseen. Uusi sänky tulee olemaan 180 cm ja sängyn runko on väriltään vaaleanharmaa. Tuossa 140 cm leveässä sängyssä on ollut vähän turhan ahdasta, varsinkin jos molemmat neidit ovat halunneet tulla äidin ja isän viereen loikoilemaan.
Uuden sängyn pitäisi olla perjantaina noudettavissa.
 

Uuteen sänkyyn tilasin ihanat pellavaiset petivaatteet. Petivaatteita oli jo ihan pakko päästä kokeilemaan ja petasinkin ne jo vanhaan sänkyyn. (Silittämien jäi nyt välistä, mutta pellavalakanoidenhan kuuluu olla vähän ryppyisiä;)). Hyvältä vaikuttaa.
Myös makkarin päätyseinä on saanut uutta väriä pintaan. Vähän jännitti, miltä sävy näyttää, sillä tilasin maalin nettikuvien perusteella... Onnistuin onneksi täysin nappiin ja sävy on juuri oikea makkarin tapetin kaveriksi.


Lisää kuvia ja tarkempia yksityiskohtia on luvassa myöhemmin lisää, sillä huone on vielä vähän kesken.

Oikein mukavaa illanjatkoa! :)


Pöytä ja ripaus joulua lastenhuoneessa

3. joulukuuta 2013


Eilen kirjoittelinkin työhuoneesta ja kerroin että siellä työpöytänä väliaikaisesti ollut vaalensininen pöytä päätyi lastenhuoneeseen, minne sen olin alunperin suunnitellutkin laittavani 



Pöydän ääressä neidin on mukava piirtää ja lukea lempikirjojaan. Kaapin sisälle mahtuu myös yllättävän paljon tavaraa ja sieltä löytyykin mm. piirrustus- ja askarteluvälineitä.
Nappasin neidin huoneesta muutaman kuvan hämärällä. Jo yksi kynttelikkö luo huoneeseen ihanan lämmintä joulun tunnelmaa :)

Oikein ihanaa tiistai iltaa! :)


Työhuonetta moderninpaan suuntaan

2. joulukuuta 2013



Hei kaikille pienen blogitauon jälkeen! :)
 
 Kameralaitteisto on taas kunnossa ja tämä mamma blogivalmiudessa. Aika on kulunut hirveällä vauhdilla ja nuoremmalla pienokaisellamme on ikää tänään jo 2 viikkoa ja 2 päivää :)
 
Pientä muutosta on tapahtunut tällä välin sisustusrintamalla. Hieman on jo joulu päässyt tekemään tuloaan kotiin, työhuoneessa on muutama uusi juttu ja isomman neidin huoneessa on tapahtunut pientä muutosta.
 
Mies tekee välillä töitä kotona ja kaipasi kipeästi uutta työpöytää. Aiemmin työpöytänä toimi vanha vaaleansininen pieni pöytä, joka oli jossain vaiheessa tarkoitus laittaa lastenhuoneeseen ja nyt se pääsikin vihdoin sinne :) Vanhan pöydän alle ei saanut kunnolla jalkoja ja pöytätilaa oli hirveän vähän. Vastaan ei oikein tullut uutta työpöydäksi soveltuvaa pöytää, joten sellainen päätettiin rakentaa itse.
 
 
 
Ehdotin miehelle pöydänjaloiksi HAY:n Loop pukkijalkoja ja hän kelpuuttikin ne samantien.
 


Tuoliksi valikoitui pitkään haaveilun kohteenani ollut valkoinen HAY:n About A Chair, joka sopiikin hyvin yhteen pukkijalkojen kanssa. Pöytälevy on koivuvaneria ja sen mies kävi ostamassa puutavaraa myyvästä liikkeestä, missä se sahattiin myös oikean kokoiseksi. Levyn pinta käsiteltiin kahteen kertaan Osmo Colorin puuvahalla, sävyllä Lumi. Pinnasta tuli kauniin mattavalkoinen ja puunsyyt kuultavat vielä hieman lävitse.
 
HAY:n tuotteita myy mm. *

Vielä ehtii muten hyödyntää Ostohyvitys.fi palvelun tarjoaman edun blogini lukijoille. Kanattaa siis käydä nappaamassa ilmainen suklaalevy mukaan ja tietenkin boonukset ostoksista. Myös Finnish Desing Shop löytyy Ostohyvitys.fi:n yhteistyökumppaneiden joukosta.

*sisältää mainoslinkin.
 
Oikein ihanaa uutta viikkoa kaikille! :)
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan