Slider

Kuvia viime viikolta

28. lokakuuta 2013


Hei ja mukavaa maanantaita! :)
 
Täällä pärähti eilen käyntiin viimeset kaksi viikkoa odotusta. Vauvan laskettu päivähän meillä on isänpäivänä :) Vähän alkaa jo jännittää!
 
Nappailin viime viikon lopulla, parina sateisena päivänä kuvia meidän alakerrasta. Sytytin kynttilöitä ja nautin puhtaasta siivotusta kodista. Samalla tuli harjoiteltua kuvien ottamista huonommassa valaistuksessa, nyt kun päivät vain pimenevät. Vähän tuli rakeisia kuvia, mutta eiköhän se taas tästä lähde käyntiin! :)
 
 
Oikein mukavaa uutta viikkoa! :)

Juuttikorit H&M:ltä

25. lokakuuta 2013

 
Tilasin jokin aika sitten H&M:ltä juuttikorit keittiöön. Tilauksessa oli myös pari tyynyliinaa ja kynttilöitä, mutta ne toimitetaan erikseen marraskuun puolella.
 
Ajatuksena oli, että korien värissä toistuisi sama lämmin värimaailma, kuin keittiön yläkaapeissa. Näin keittiön ilme olisi entistä yhteinäisempi. Koreihin saa kivasti pikkutavaroita piiloon ja koska niiden sisäpuoli on muovitettu, sopii sisälle myös kukkaruukku.
 


 Toistaiseksi toisessa koreista majailee hedelmiä ja toisessa yrtti.

Joulun lähestyessä koreihin voi laittaa vaikkapa joulukukkia. Jokin lasinen purkki kynttilä sisällään, voisi myöskin näyttää oikein kivalta :)

 
Mukavaa perjantaita! :)

Leikkimökin muodonmuutos

23. lokakuuta 2013

Muistattekin varmaan kun kauhistelin pihamme leikkimökin kamalaa kuntoa ja pohdin sitä, että mahtaakohan mökki kestää lahoamatta enää tämän talven yli. Minua pisti silmään myös se, että talo ja piharakennukset ovat valkoisia vaaleansinisillä yksityiskohdilla maustettuna. Leikkimökki olikin tästä johtuen kuin punainen huutomerkki pihalla. Punainen maali oli hyvin mökissä kiinni, mutta valkoinen maali oli suurilta osin lähtenyt isoina liuskoina irti. Jotenkin heräsi epäilys, että mahtoiko valkoinen maali olla ulkomaalia ollenkaan.
 
Noin pari viikkoa sitten päätin tarttua toimeen ja marssimme miehen kanssa maalikauppaan ostoksille. Taisi olla jo osa sitä loppuraskauden paikkojen kuntoon laittamis- vimmaa ;)
 
 
Ennnen maalausurakan aloittamista raaputin vanhat maalit irti ja annoin leikkimökin kuivahtaa muutaman aurinkoisen päivän ajan. Siivosin myös seinät puhtaiksi liasta ja hämähäkinseiteistä. 
 
Leikkimökki on aika hyvällä paikalla, sillä siihen paistaa lähes koko päivän aurinko. Maalasin mökkiä aina kun ilma oli hyvä ja lämpötila plussan puolella. Maalina käytin Tikkurilan Vinhaa. Ohjeissa neuvotaan, että maalauslämpötilan on oltava vähintään +5 astetta. Kosteuskuivuuden maali saavuttaa noin tunnissa ja on uudelleen maalattavissa parin tunnin kuluttua. Annoin kuitenkin maalin kuivua ainakin seuraavan päivään, sillä ilmat ovat jo sen verran viileät.

 
Tähän väliin kuva leikkimökistä, ennen urakan aloittamista:
(ettei pääse totuus unohtumaan;))
 
 
 
Mökin jatkuvasti irtoileva puinen ovennuppi sai myös kyytiä ja se vaihtui laatikonkätköistä löytämääni lasinuppiin :)
 
 
Neiti ainakin näyttää viihtyvän uudistuneessa leikkimökissä :)
 

Mukavaa keskiviikkoa :)
 

P.S. Toisen koiramme kasvattajalla olisi vielä yksi luovutusikäinen ruskea kääpiövilliksen urospentu vailla kotia. Pentu näyttää sen verran lupaavalta, että etsii näyttelykotia. Eli mikäli sinulla olisi tarjota hyvä rakastava koti ja olisit valmis tunnollisesti hoitamaan näyttelytrimmauksessa olevaa villakoiraa, voit kertoa sinulle lisää sähköpostise; saakurkistaa@hotmail.com. Kasvattaja on aktiivisesti mukana koiran hoidossa/elämässä. Hän myös trimmaa koiran näyttelyihin ja tarvittaessa vie ja esittää koiran. Apua saa aina :)
 
Pentua ei myydä kotikoiraksi.





Uudet tuulet

21. lokakuuta 2013

Tuolla Facebookin puolella kerroinkin, että mieheni yllätti minut mukavasti loppuviikosta ja tuli kotiin uuden tietokoneen kanssa! :)
 
Täällä on viikonlonppu kulunut asennellessa uutta konetta ja siihen ohjelmia. Myös tiedostojen siirtäminen vanhalta koneelta uudelle on vienyt paljon aikaa. Nyt on onneksi suurin urakka ohitse ja uusi kone on toimintakunnossa ja blogivalmiudessa.
 
Tähän mennessä olemme tulleet tämän uuden Hp:n läppärin kanssa hyvin juttuun. Kone on ihanan nopea, vaikka käsittelee isojakin kuvia ja näyttökin on hitusen isompi, kun vanhassa koneessani. Vanhaan koneeseen verrattuna blogin päivittäminen sujuukin tästä lähtien paljon sutjakampaan tahtiin. Loistava juttu! :)
 
Täällä tuli ensilumi viikonlopun aikana, joka kyllä suli tosi nopeasti pois sillä lauantaina oli kaunis aurinkoinen päivä. Nyt on myös muutamana yönä lämpötila laskenut vähän enemmän pakkasen puolelle ja aamulla on ollut kaunis hallakerros maassa.
 

Näillä eväillä on hyvä lähteä uuteen viikkoon!
 
Ihanaa maanantaita! :)

Rikkinäinen tietokone

16. lokakuuta 2013

Täällä painitaan ikävän ongelman kanssa, tietokoneeni nimittäin hajosi viikonloppuna. Lopullisesti. Koneella on tietenkin vielä uusimmat valokuvat ja kaikki kuvankäsittelyohjelmat... Bloggaaminen on siis toistaiseksi jäissä, kunnes saan taas välineistön kuntoon. Mies on onneksi aika velho kaivelemaan hajonneista koneista tiedostot talteen!

Uusi tietokone pitäisi saada, mutta en osaa sanoa millaisella aikataululla sellaisen saan hankittua. Laskettuun aikaan on enää alle 4 viikkoa, joten vielä olisi jonkin verran vauva tavaraakin ostettavana ja vauvajutut pyörivät tietenkin pääasiassa mielessä. Mies haki eilen pinnasängyn kotiin ja onkin mukava päästä laittamaan sitä valmiiksi :)

Minä menen tästä nyt kuitenkin surffailemaan tietokonetarjontaa netistä. Olisiko teillä hyviä läppäriehdotuksia? Tehokkuutta toivon varsinkin kuvankäsittelyä ajatellen.

Mukavaa keskiviikkoa toivottelen teille kaikille! :)

Syksyistä tunnelmaa Callunalla

9. lokakuuta 2013

Voihan kökkö, mikä ilma! Täällä tuulee, sataa vettä ja on todella pimeää. Minun piti tänään maalata pihan leikkimökki, mutta eipä taida onnistua.
 
Meillä on siis pihalla vanha punainen leikkimökki, joka kuntonsa ja värinsä puolesta kaipaa kipeästi ehostusta. Kotitalomme on valkoinen, joten tummanpunaisena leikkimökki pomppaa pahasti ainakin omaaan silmääni ;) Suurin syy leikkimökin maalaamiseen on kuitenkin sen maalipinnan huono kunto. Maali lähtee nimittäin isoissa liuskoissa irti ja ei varmasti tee kovin hyvää, antaa leikkimökin seistä sään armoilla enää tätä talvea.
 
Ajattelin piristää teitä ja itseäni tällaisena sateisena päivänä parilla kukkakuvalla :) Juhlimme lauantaina synttäreitäni ja sain mieheltäni lahjaksi tämän ihanan kaksivärisen Callunan.
 
 Suuressa ruukussa on sekä valkoinen, että vaaleanpunainen Calluna. Aivan ihana! :) En raaskinut laittaa ruukkua vielä ulos. Kukka on niin kaunis,  että mielelläni ihailen sitä vielä täällä sisällä :)
 
 
Miksipä ei ulkokukkaa voisi pitää myös sisällä?

 
Ihanaa keskiviikkoa, kurjasta ilmasta huolimatta! :)


P.S. Tänään muuten alkoi Stockmannin Hullut Päivät, aioitteko tehdä ostoksia?
 



Best photo-valokuvahaaste

7. lokakuuta 2013


Sain mukavan valokuvahaasteen Lilla Tirlittan blogin Katjalta. Kiitos Katja vielä haasteesta! :) Haasteen on alkujaan lähettänyt liikkeelle Frida, Kaupungin laidalla -blogista.


Haaste kuuluu näin:

LATAA POSTAUKSEEN OMA, PARAS VALOKUVASI, VASTAA VIITEEN KYSYMYKSEEN JA LAITA HAASTE ETEENPÄIN.

Parasta valokuvaa on vaikea valita, sillä minulla on monta suosikki valokuvaa. Omasta lapsesta otetut valokuvat ovat tietenkin kaikki äidin suosikkeja ;)  Monesti vaikka kuva ei välttämättä täyttäisi kaikkia laatukriteereitä, voi se olla myös hyvä/paras tarinan takia joka kuvan takaa löytyy tai sen vuoksi mitä kuvassa näkyy.

Itselleni tämä alla oleva kuva omasta tyttärestäni on yksi parhaimmista ja rakkaimmista :) Neiti 7kk halusi itse mennä ämpäriin istumaan ja kun äiti sinne nosti, oli hän onnesta suunniltaan.
 Tämä sama kuva löytyy meidän makuuhuoneemme hyllyltä :)


1. Kumpi on sinulle tärkeämpää blogeissa, kuvat vai teksti?

Kuvat ehdottomasti. Aika ei aina riitä jokaisen uuden postauksen läpilukemiseen, joten monesti tulee katsottua vain kuvat. Jos kuvat herättävät kiinnostukseni, luen koko tekstin.

2. Nimeä viisi kotimaista blogia, joiden kuvamaailma puhuttelee sinua?

3. Voiko yhdessä postauksessa olla liikaa kuvia?'

Kyllä voi. Jos kyseessä on esimerkiksi yksi ja sama esine/vaate/laukku ym. ja siitä on kuva joka ikisestä vinkkelistä. Kyllä muutamasta kuvasta saa jo hyvin selville, millainen esine/juttu on kyseessä.

4. Millä kikka-kolmosella ajattelit pärjätä pimeän talven yli?

Yritän ottaa mahdollisimmat usein kuvat valoisan aikaan. Tietenkin jalustasta ja oikeista kameran säädöistä on myös apua. Olen vähän laiska käyttämään jalustaa, mutta yritän jatkossa parantaa tapani ;) Monesti valokuvien räpsimiseen on harmittavan vähän aikaa, kun tuo meidän kohta 2v neiti osaa pistää paikat uuteen uskoon hyvin lyhyessä ajassa tai vaatii äidiltä huomiota juuri silloin, kun äiti keskittyy vaan siihen"tyhmään" kameraansa.

5. Millä sinä kuvaat?

Kamerani on Canonin 5 D mark II. objektiivina minulla on yleensä käytössä Canonin 50 mm 1.4. Tällä hetkellä haaveilen hieman laajakuvaisemmasta, valovoimaisesta objektiivista. Ulkoinen salama minulta löytyy myös, mutta sitä olen käyttänyt lähinnä vain ihmisiä kuvatessani. Pitäisi opetella sen käyttö myös kotia kuvatessa.


Haastan tähän mukaan kaikki teidät, joille valokuvaus on lähellä sydäntä.



Ihanaa uutta viikkoa! :)

Ludwig & Vilgot-arvonnan voittaja

2. lokakuuta 2013


Ihanien Ludwig & Vilgot-pehmoluiden arvontaan osallistui mukavasti hännänheiluttajia, kaiken kaikkiaan 63 arpaa meni jakoon :)
Onnettaren suosikkikoira oli tällä kertaa, Random.orgin arpoma numero:
10
Arpa numero 10-11.
Päm22. syyskuuta 2013 1.49

Hau, olen Teddy, pitkäkarvainen chihuahuapoika. Slurps mikä luu ;) Emäntäni kävi tykkäilemässä myös Fb:ssä, eli olemme kahdella arvalla mukana :) paivi.vilkman@live.fi
Teddylle lähtee siis kaksi pehmoluuta, joista toisen Teddy voi antaa vaikkapa jollekkin kaverikoiralleen lahjaksi :)

Kovasti onnea Teddylle!
P.S.
Yritän huomenna ehtiä laittaa teille kuvia yhdestä uudesta hankinnastani, jonka hain hetki sitten postista :)


CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan