Slider

Kuvat raameissa

27. tammikuuta 2013

Viikonloppu on mennyt ihan hurauksessa! Saimme nimittäin pöytäsirkkelin lainaksi ja olemme laittaneet mm. keittiöön kaikki kattolistat paikoilleen. Ihan mahtava laite, ei muuta voi sanoa! Käsisahalla homma oli todella hankalaa ja työlästä. Listojen kulmat, harvoin edes osuivat kohdilleen.

Ihanaa on myös se, että meillä on nyt makuuhuoneessa täysin valmis ovi ja kaikki ovilistat!!!:) Makuhuoneen oviaukko oli epästandardin kokoinen, joten siihen ei mikään valmis ovimalli mennyt. En tiedä, onko siinä koskaan edes ollut ovea. Mieheni isä rakensi meille oven ja mies asensi ja maalasi oven valkoiseksi, laittoi siihen ovenkahvan ja uudet leveämmät listat kiertämään ovea.

Olen viikonloppuna myös piirrellyt tietokoneella printtejä, olohuoneen uusiin hyllyihin.


Olin jo pitkään haaveillut timantti- ja numeroaiheisita printeistä, joten sellaiset oli aivan pakko saada vihdoinkin. Timanttin tekemiseen, sain aikaa kulumaan ainakin kaksi tuntia!:D Numero viitosen vieressä olevaan harlekiini-printtiin, sain ispiraation Ferm Livingin uusista jutuista, johon olen aivan ihastunut:) Yhdessä kehyksistä on neidin jalanjäljet. Vasemman reunan oksista kasatun tähden sidoin juuttinarulla kokoon.


Tuon höyhen aiheinen lyijykynäpiirrustus, on taitavan siskoni tekemä. Puinen lintu on viime viikonlopun kirppislöytö.

Ensi viikon aikana, yritän saada oikean puolen hyllyjen printit valmiiksi, niin niistä on sitten myös luvassa kuvia.

Toivottavasti teillä on ollut oikein mukava viikonloppu!:)

Pitkää ikää maljakoihin

23. tammikuuta 2013

Aamulenkillä huomasin kauniita pitkiä heiniä tai ovatkohan nuo sittenkin jotain kaisloja ojan reunassa. Siitä se ajatus sitten lähti ja oli ihan pakko kerätä nippu heiniä mukaan. Kyllä siinä muutaman hassun katseen sai kun keräsi heiniä ojan varrelta lastenvaunujen ja koirien kera. Kauniilta nuo kuitenkin maljakossa näyttävät. Eivät mene miksikään ja mikä parasta eivät maksaneet kun vaivan! Sopiva vaihtoehto minulle, kun en saa kukkia pysymään millään elossa!:)



Yksi kimppu pääsi ruokapöydälle ja toinen käytävän tasolle. Heinissä toistuu kauniisti samat lämpöiset värit kun mitä vanhoissa lankuissa on.

© Saa kurkista blogi

Mukavaa keskiviikon jatkoa!:)

Esimakua olkkarin uutuuksista

21. tammikuuta 2013

Muutama päivä sitten kerroinkin, että mies kävi kotimatkallaan Ikeassa. Pyysin häntä tuomaan kuusi valkoista Ribba-tauluhyllyä. Ideana minulla oli laittaa hyllyt olohuoneeseen, sohvan ympärille. Kummallekin puolelle ikkunaa, tulisi kolme hyllyä.
Oikealle puolelle ikkunaa hyllyt olivat vähän liian pitkiä ja niin niitä piti vähän lyhentää, mutta hyvät niistä tuli:)
On muuten tosi vaikeaa, keksiä sopivia esine kokonaisuuksia hyllyille. En ole vielä läheskään tyytyväinen lopputulokseen ja käynkin koko ajan siirtelemässä tavaroita:) Hyllyt on myös tosi kapeita, joten niihin ei kovin moni esine mahdu. Kävimme sunnuntaina kirppiksellä ja sieltä lähti muutama uusi juttu mukaan.
Alla vähän esimakua uudesta ilmeestä.
Löysin kirppikseltä mm. muutaman kehyksen ja kuvassa olevan pitkäkaulaisen täysipuisen linnun.




© Saa kurkistaa blogi

Oikealla puolella olevat hyllyt ovat vielä täysin vaiheessa, joten kuvia kokonaisuudesta luvassa heti, kun keksin hyllyille jotakin.
Mukavaa uutta viikkoa!:)

Se viimeinen laatikko

17. tammikuuta 2013


Luvassa olisi tällä kertaa viimeinen osa neljän postauksen sisustushaasteesta.
Viimeisessä käyttämättömässä laatikossa mainitaan asiat: mitä muuttaisit/ongelmakohta, pilalle mennyt sisustuskuva ja kerro sisustustyylistäsi.

Tämä haaste on ollut mukavan erilainen ja sitä on ollut kiva toteuttaa!:) Kiitos vielä Imagelle loistavasta haasteesta!



Pilalle mennyt sisustuskuva

Pilalle menneitä sisustuskuvia tuntuu olevan useimmiten enemmän kun niitä onnistuneita, tai sitten sitä on vain niin kriittinen omien otostensa suhteen:) Yleensä kuvakulma on se joka ei vain toimi, säädöt ovat pielessä tai kamera vaikkapa heilahtaa. Kamerassani on sen verran säätömahdollisuuksia että hyvän kuvan saaminen vaatii enemmän aikaa eli kokeilua siitä millaiset säädöt sen hetkinen kuvaus tilanne vaatii. Automatiikkaa on siis vähemmän ja minun pitäisi tietää mitä nappuloita painelen.  Kamerani on ammattilaisten suosiossa oleva Canonin 5d mark II. Edelleenhän sitä riittää oppimista sen käytössä ja päivä päivältä sitä yrittää viisastua.
Omat haasteensa kuvaamiseen tuo ehdottomasti pieni lapsi ja koirat, jotka ehtivät joka paikkaan. Useasti käy niin että koirat makoilevat tai kävelevöt kuvassa tai heidän häntä tai kylki käväisee ruudussa. Myös pikku neiti haluaa tulla syliin tai kuvaan kesken kaiken:) Välillä kun olet saanut koko huushollin siivottua, niin neiti keksii jotain oikein hauskaa ja sotkuista puuhaa, kuten levittää jotain ulos kaapista tai kaataa koirien vedet tai ruuat.

Meininki on usein tämän näköistä...

Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun näin koiran ruokapöydällä...

 Tällaista kuvaa tuskin kukaan haluaa sisustusblogissaan esille?:D

Pääsen siis helpommalla, kun yritän ottaa kuvat päikkäriaikaan:)
Mitä kotonamme muuttaisin tai mikä se ongelmakohta?
Noh...  jos olisin itse suunnitellut kylppärin (oli valmiiksi remontoitu) olisin ottanut erilaisen lavuaarikaapin wc:hen ja ehdottomasti isomman pyykinpesukoneen. Nyt pyykipesukone on ahdattu lavuaarin viereiseen nurkkaan, kaapin ja wc-istuimen väliin. Tilaan menee ainoastaan päältätäytettävä kapea kone ja mitä sitten jos toi vanha hajoaa, miten ihmeessä sen tuolta nurkasta saa pois?!
Nykyinen kaapisto ei oikein kestä kosteutta ja se onkin lähtenyt paikoin vähän turpoamaan, minkä huomaa, kun katsoo tarkasti kuvasta kaappien alareunoja. Lattian ja viimeisen kaapin välissä voisi myös olla pienempi väli. Tila menee turhaan hukkaan. Tilalle mahtuisi melkein yksi laatikko lisää. Uuden kaapin tai uusien ovien vaihtaminen on siis mietinnässä.
Millainen oma sisustustyylini sitten on?
Pyrin siihen, että koti tuntuu omalta ja siellä on kiva asua ja kaikki ainakin suurin piirtein toimisi. Minulle on tärkeää, että koti on meidän näköinen ja molempien mielipiteet otetaan huomioon ja kumpikin viihtyy kodissaan. Pikku neidiltä ei ihan vielä saa tuota sisustuksellista mielipidettä;)
Yhdessä siis pyrimme pääasiassa pohtimaan niitä parhaimpia ratkaisuja, onhan se molempien koti ja siellä täytyisi sitten sitä aikaansa viettää. Toki mies usein sanoo, että kyllä sinä itse tiedät ja luottaa makuuni:) Sisustaminen on meillä myös yksi yleinen puheenaihe, on kiva pohtia yhdessä mm. mitä voisi nikkaroida seuraavaksi. Monesti näytän miehelle jotakin kuvaa, minkä avulla voin paremmin tuoda esille sitä mitä haen jollain sisustusidealla takaa.
Pääasiassa haluan kotiini kaikkea sellaista mistä itse pidän, en vain uusimpia trendejä. Tokin nekin vaikuttavat jollain lailla sisustamiseen, mutta haluan niistä pomia vain ne mistä itse todella tykkään. Toki sitä joskus hairahtaa johonkin hetken villitykseen, mutta se sallittakoot!
Pidän siitä että kodissa on uuden rinnalla myös vanhaa. Vanhat huonekalut ja esineet luovat kodikkuutta ja ovat mukana kertomassa omaa tarinaansa, mikä tuokin sisustukseen paljon persoonallisuutta.
Itse tehdyt tai tuunaatut jutut ovat myös tärkeässä roolissa, sillä niillä saa juuri sellaista kun itse haluaa. Itse tekemiseen liittyy usein myös paljon tunteita ja muistoja. Esimerkiksi nyt vaikka meidän ruokapöytään. Pöydän lankut ovat mieheni isän lapsuudenkodin naveetasta, josta mm. miehelläni on paljon lapsuuden muistoja. On hienoa antaa jollekin vanhalle uusi elämä ja kun sen parissa viettää aikaansa, kuten nyt tämän pöydän kanssa niin samalla syntyy lisää uusia muistoja. Minusta on hauska nytkin miettiä pöydän rakennusprojektia ja sen ääressä vietettyjä hetkiä. :)

En halua, että kodissani on turhaa tavaraa tai sitä on liikaa. Pyrin siihen, että kaikella olisi käyttötarkoituksensa ja mikään ei olisi tien tukkeena tai hankaloittaisi kulkemista tai päivittäisiä askareita.
Pidän kynttilöistä ja valaisimista ja niillä saa luotua helposti ja nopeasti aivan eri ilmeen ja tunnelman tilaan. Ne tuovat kotiin mukavasti lämpöä ja kodikkuutta.
Kodistamme löytyy joitakin desingesineitä tai -huonekaluja. Minua kiehtoo niiden kauneus ja ajattomuus. Laatu ja arvon säilyminen ovat myöskin tärkeitä tekijöitä.
Haluan että kodin peruspohja, eli seinät ja lattiat ovat suhteellisen vaaleita ja neutraaleja. Väriä saa halutessaan esimerkiksi tekstiileillä. Tyynynpäälliset on helpompi ja halvempi vaihtaa kun seinä maalata.
Pidän mm. scandinaavisesta ja modernista sisustustyylistä.
Sisustustyylini on siis omanlainen sekoitukseni vähän kaikkea!:)

Mukavaa aurinkoista torstaita!:)

Neljän postauksen sisustushaaste, osa 3.

15. tammikuuta 2013


Heipä hei! Eilinen päivä oli aivan ihana aurinkoinen talvipäivä ja olo onkin ollut sen johdosta hyvin keväinen ja energinen. Kyllä tuo auringonvalo tekee ihmeitä! 

Olipas muuten mukava huomata, että tänne on löytänyt uusia lukijoita, tervetuloa mukaan seuraamaan blogia:) Iso kiitos, myös kaikille tunnustuksen jättäneille!

Ajattelin tänään iskeä hampaani kiinni neljän postauksen sisustushaasteeseen ja toteuttaa yhden laatikon pois alta. 

Valitsin kohdehuoneeksi meidän makkarin, vaikkei siellä ole ihmeitä tapahtunut, sillä pidän siitä aika lailla sellaisenaan. Ainoastaan jäin kaipaamaan keväisempiä värejä koristetyynynpäällisiin, ne raikastaisivat kivasti huonetta.



Valitsin kolmanneksi laatikoksi tällä kertaa laatikon, missä mainitaan sanat: petaus, matto, yöpöytä ja valaisin.



Petivaatteina meillä oli tällä kertaa Luhdan sulkakuvioiset pussilakanat ja tyynyliinat. Pikku neiti kävi vähän tuunaamassa liitutaulutekstejäni, joten ne vähän levähtivät:) Makkarissa on korkea ja jyrkkä viistokatto ja huoneen toisessa päädyssä olevan matalan päätyseinän, olemme siis maalanneet ja liitutaulu- ja magnettimaaleilla. Toisessa päässä huonetta, on liukuovien taakse kätkeytyvä vaatesäilytystila, jonka oviin olemme miehen kanssa askarrelleet tarratulostuspaperista hahmot. Lisää juttua näistä hahmoista löytyy täältä.

 Makuhuoneen yöpöydillä on valaisimina kaksi Ikean krominväristä pöytävalaisinta.Tv-tasolla seisoskelee Ikean Kulla pöytävalaisin, jonka huusin Huuto.netistä, Kulla-lattiavalaisimen kanssa pilkkahintaan:)


 
En tiedä muistaako joku ne mökiltä löytämäni vahat puuarkut? Klik, klik. Kaksi niistä maalasin silloin mustaksi ja sen parhaimmassa kunnossa olleen jätin puunväriseksi. Ne kaksi mustaksi maalaamaani, kokivat hieman lisätuunausta. Löysin nimittäin kesällä, Loviisan Wanhat talot tapahtumasta yhdeltä kirppikseltä. ison vanhan merikartan, josta leikkasin sopivan kokoiset palat arkkujen kansiin:) Toinen näistä "aarrearkuista" on pikkuneidin huoneessa, leluilla ja toinen on meidän makuuhuoneessa.

 Olohuoneessa ollut talja pääsi makkarin lattialle matoksi. Siihen on kiva upottaa varpaat ja katsella vaikka telkkua.

Photographs by Saa kurkistaa blogi. Please, do not copy any of my picks!

Mukavaa viikon jatkoa!:)

Vuoden 2012 mieleenpainuvimmat tapahtumat

11. tammikuuta 2013


Monessa blogissa on tullut vastaan yhteenvetoja vuodesta 2012 ja rupesin itsekkin miettimään millainen vuosi se 2012 olikaan ja mitä kaikkea siihen mahtui. Selailin kuva-arkistojani läpi ja moni kuva toi mieleen paljon muistoja.

Siitä on muuten aika tarkalleen vuosi kun aloitin blogin pitämisen, lähinnä seuratakseni miten kotimme tulee muuttumaan, sen ostamisen jälkeen ja tallentaakseni remonttivaiheita ylös. Olemme asustaneet tässä nyt n. 1,5v.
Lukijoita oli ensin nolla, sitten muutama ja nyt ollaan jo 150 lukijan paikkeilla:) Kiva, että olette löytäneet tienne tänne ja jääneet seuraamaan blogiani:) On mukava lukea kommenttejanne ja kuulla mielipiteitänne.
Kiitos niistä!
Vuosi 2012 lähti käyntiin varsin ikävissä merkeissä, jouduimme nimittän hyvästelemään vasta viisi vuotiaan koiramme alkuvuonna:( Koiramme sairastui ns.mäyräkoirahalvaukseen, 5-vuotis syntymäpäivänään ja ei nopeasta leikkaushoidosta huolimatta parantunut.  Meillä on edelleen häntä kova ikävä! <3


Hieman helpotusta ikävään toi se, että nuorempi koiramme sai keväällä suloiset tyttäret, tarkemmin aprillipäivänä:) Näistä veijareista toinen jäi meille asumaan ja hänestä onkin kasvanut ihana ja kiltti perheenjäsen:)

Vuosi 2012 oli muuten pikkuneitimme ensimmäinen kokonainen vuosi ja oli todella hauskaa päästä käymään mm. veneilemässä, saaressa ja uimarannalla pikkuneidin kanssa.

Monesti saaressa sytytimme nuotin ja laitoimme evästä. Miten ruoka maistuikaan niin paljon paremmalta nuotion ääressä!

Kesä oli aika viileä, ainakin täällä etelässä ja jokaisesta lämpimästä ja aurinkoisesta ilmasta yritettiin ottaa kaikki irti.


Yksi ehdottomasti käymisen arvoinen paikka oli Loviisan Wanhat talot-tapahtuma. Oli hauska päästä kurkkaamaan toisen koteihin. Kaupunki oli täynnä kaikkea kivaa tapahtumaa, kuten lukemattomia kirpputoreja, pieniä herkkukoijuja ja toistaan upeampia puutarhoja.
Loviisa on kaunis vanha kaupunki ja siellä järjestetään aika paljon kaikenlasita tapahtumaa. Huomasin, että sisustusliikkeitäkin oli usempi ja nissä olisi hauska päästä ajan kanssa käymään:)


Myös monilta yksityispihoilta löytyi kirpputori Wanhata talot tapahtuman aikaan.


Tämän kodin takapihalla toimi kesäaikaan ihastuttava kahvila. Vanhasta maakellarista oli tehty kahvilan myymälä ja kaikki herkut paistettiin kodin omassa uunissa. Pihalla olevasta piharakennuksesta sai ostaa monia käsintehtyjä juttuja. Pihan perällä oli myös kaunis lampi ja puutarha oli uskomaton kaikkine kukkineen!


Tämän pihan omistaja nauttii varmasti suunnattomasti puutarhassa häärimisestä!
  

Vuoteen 2012 mahtuu myös monia mukavia hetkiä kamera kädessä. Joskus kuvat onnistuivat ja joskus taas eivät...


  Yksi huippuhetkistä valokuvaus mielessä oli ehdottomasti syksyllä Norjaan tekemämme reissu. Oli useamman vuoden haaveillut Norjan reissusta ja lopulta se haave sitten totutui!:) Upea paikka kertakaikkiaan! 
 Vastaan tuli jatkuvasti vain toistaan upeampia maisemia. Valokuvan olisi voinnut ottaa ihan joka kohdasta!:) Ihan kun satukirjan maisemiin olisi päässyt hyppäämään sisälle.

Tänne minun on aivan pakko päästä joskus uudelleen!


 Pysyvästi mieleen syöpyivät mm. Norjan mielettömän upeat revontulet! Oli upeaa olla keskellä pilkkopimeää metsätietä parkissa asuntoauton kanssa. Taivaalle näkyi ihan erilailla, kun kaupungissa.

Syksyllä juhlimme pikkuneidin ensimmäisiä syntymäpäiviä!:)

Miten ihana sydäntenvalloittaja hänestä onkaan kasvanut! Neiti otti myös ensimmäiset askeleensa 1-vuotis päivänsä paikkeilla.

Loppuvuosi kului nopeasti remontoinnin merkeissä. Teimme keittiöremontin, joka se olikin sitten suurin remontti tänä vuonna. Hyvänä kakkosena tuleekin sitten lattian maalaaminen valkoiseksi.

Näitä kumpaakin remppaa, te olettekin päässeet blogistani seuraamaan.

Keittiön remontointi onnistui onneksi, aivan niin kun olimme suunnitelleetkin, joten pääsimme paistamaan kinkun uudessa uunissa ja herkullistahan se oli!
Nyt jäämme jännittämään ja seuraamaan mitä vuosi 2012 tuo tullessaan!
Oikein onnellista vuoden 2013 jatkoa teille kaikille!

Diy & sisustushaasteen osa 2.

7. tammikuuta 2013


Niin se uusi viikko taas pyörähti käyntiin ja se on maanantai. Viikonloppu meni lähinnä lepäillessä, mikä olikin ihan kivaa pitkästä aikaa, varsinkin näin keittiörempan ja joulun jälkeen:) Tänään on luvassa, tosi helppo "tee se itse-juttu". Keittiön välitilan tapetoinnista jäi nimittäin hukkapaloja ylitse ja en halunnut heittää tapettia roskiin, joten sille piti keksiä jotain käyttöä.

Ruokahuoneemme seinällä, on roikkunut jo lähes vuoden, vanha kolmiruutuinen ikkunanpoka. Olen miettinyt jo pitkään, että sille pitäisi jotain tehdä, mutta en vain ollut keksinyt, että mitä. Kehys sellaisenaan, on tuntunut vähän turhan romanttiselta minun makuuni.
Joulun aikaan siinä olivat esillä joulukortit, mutta niiden poistamisen jälkeen tuli tarve keksiä sille vihdoin jotain uutta.

Mallailin ylijäämä tapetinpaloja ikkunaruutujen taakse ja ei se nyt ihan kamalalta näyttänyt:) Eikun vaan leikkaamaan sopivan kokoiset palat ruutuihin ja lopulta teipillä kiinni ikkunaan ja vola! Uusi hieno köyhän naisen designtaulu! :D


Kokeilin samalla tehdä vähän kattausta pöytään. En ole koskaan ihmeemmin kattausta kokeillut tai suunnitellut etukäteen, mutta kerta se on ensimmäinenkin ja tästä on hyvä jatkaa harjoittelua! Ihan hauskaa puuhaa itse asiassa:) Tässä pikakattauksessa käytin ihan vain kaapista löytyneitä astioita ja joulusta jääneitä Hyasintteja.


Pöydässä mm. valkoiset Teema-sarjan lautaset, Iiittalan Tsaikka- glögilasit, Festivo-kynttilänjalat, kastehelmi-kulhot kukkasilla ja Ultima thule-sarjaa.


Tässä samalla tulin muuten käyttäneeksi, neljän postauksen sisustushaasteen kolmannen laatikon, jossa mainitaan asiat: jotain kaunista, itse tehtyä, taulu ja kasvi/kukka. Sovitaan, että tuo jotain kaunista on tällä kertaa tuo erittäin hieno pikakattaukseni tai tuo taulu;)
No niin, nyt on tämä haastekkin sitten jo puoliksi tehty!:)

Haateen ensimmäisen osan löydät täältä.

Meidän neiti tekee hampaita nyt oikein urakalla. Ennen joulua niitä oli pitkän aikaa neljä ja nyt on tuloillaan samalla kertaa toiset neljä lisää. Vähän kiukututtaa ja suuta kutittaa, mutta eihän se mikään ihme ole. Hampaiden tulo nosti myös pienen kuumeen, mutta onneksi se meni nopeasti ohi.

Meidän "vauva" on nyt 1,2kk ja neidillä on kova kiipeämisvietti. Ketterästi hän nouseekin joka paikkaan, ehkä turhankin ketterästi... isäänsä kuulema tullut, anopin mukaan:) Mitään helposti rikkimeneviä tavaroita, ei siis oikein uskalla asetella esille.

Mies viihdyttää neitiä parhaillaan Duploilla, niin sain hetken bloggailuaikaa:)
Mukavaa uutta viikkoa kaikille!:)
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan