Slider

Valmis keittiö

26. joulukuuta 2012

Lupailin teille kuvia Noblessa-keittiöstämme ja tänään niitä onkin sitten ihan kuvatolkulla luvassa:) 
Olemme nyt puolisen viikkoa totutellut uuteen keittiöömme ja meistä lopputulos on ollut toimiva ja meidän tarpeisiimme hyvin sopiva.

Keittiön valaistus on onnistunut ja monipuolinen. Liesituulettimessa on kolme eri valoisuusastetta. Yläkaappien alareunassa olevat led-nauhat toimivat hipaisukytkimellä ja niiden valaistus on myös himmennettävissä. Spottivalaisimiin valitsimme pitkäikäiset ja vähän kuumenevat led-valot. Keittiö on huomattavasti valoisampi ja siellä on mukavampi työskennellä. Laskutilaa on ihanan paljon ja keittiö tuntuu mukavan tilavalta ja avaralta.

Keittiön kasaaminen onnistui hyvin ja laatikostot ovat todella tukevia ja ne eivät heilu. Laatikostoissa, kaapiessa ja ovissa on myös todella monipuoliset säätömahdollisuudet.

Pöytätasoksi valitsimme 12 mm puhtaan valkoisen kvartsitason ja olemme kovasti ihastuneet siihen. Se vastaa täysin toiveitamme.

 Metrin mittaiset laatikostot tarvitsivat hieman lisätukea jotta ohuen kvartsitason asentaminen onnistuisi. Kaapistojen listätukemista suosittelivat asennusmiehet mittauskäynnin yhteydessä. Lisätuen saimme rakennettua näppärästi rakennusalalla insinöörinä toimivan tuttumme taustatuella.

Yläkaapit avautuvat alareunasta ylöspäin ja ne voidaan säätää nousemaan helposti halutulle korkeudelle. Esimerkiksi meillä reunimmainen yläkaappi on säädetty siten, ettei se osu avatessa kattoon. Katto on siinä kohdin viisto.

Vasemmalla näkyvän kellon sain mieheltäni joululahjaksi.

Hanaksi valikoitui kulmikas Damixan hana.

Yläkaappien alareunassa on led-valonauhat ja ne toimivat hipaisukytkimellä. Pöytä on puhtaan valkoista kvartsia ja sen pinnasta heijastuu kauniisti mm. esineet.

Uuni, mikro, sekä induktiotaso ovat AEG:n mallistosta.

Tigeristä löytämäni suloiset lintuaiheiset tuikkukupot löysivät paikkansa liesituulettimen päältä. Linnut sopivat kivasti puuaiheisen tapetin pariksi. Linnut "istuvat" liesituulettimen päällä, ikäänkuin puunoksalla.

Allas on valkoinen Blancon Silgranit allas.

Pyöreät matot löysin Stockmannilta jouluostosten yhteydessä.

 Enää vain välitilan lasi ja kattolistat puuttuvat.


Aikaisemmat jutut remontista ja kuvia vanhasta keittiöstä löydät täältä.

Maistiainen keittiöstä

20. joulukuuta 2012


Heipat täältä remontin keskeltä!

 Tasomme pitäisi saapua näillä minuuteilla ja sen jälkeen keittiö ottaakin aimo harppauksen eteenpäin. Putkimies tulee huomenna aamulla laittamaan vedet kuntoon ja sähkömies huomenna illalla, laittamaan loput sähkölaitteet paikoilleen.


Kuten kuvastakin huomaa, uuni, mikro, induktiotaso, lavuaari, hana, listat ja se näillä minuuteilla saapuva taso uupuvat vielä, mutta toivottavasti viimeistään huomenna saadaan loputkin paikoilleen! Eiköhän me siis jouluksi saada valmista!!! :)

Suunnitelema muuttui rakentamisvaiheessa sen verran, että eräänä iltana keksimme rakentaa vasemmalla näkyville korkeille kaapeille oman syvennyksen ja tehdä, tuon " 3 spottin lipan" kaappeille.

Kaikki on tullut hienosti ajallaan ja ehjänä perille. Kasasimme keittiön itse ja hienosti oli aina joku Keittiömaan päässä vastaamassa, jos meille tuli jotain kysyttävää.

Välitilanlasin hankimme heti tammikuussa, kun lasiliikkeen pojat palaavat lomalta.

Jouluvalmistelut ovat nyt jääneet vähän taka-alalle, mutte eiköhän me tuossa viikonloppuna oteta oikein kunnon loppuspurtti!:)

Mukavaa viikonjatkoa!:)

Hyvää itsenäisyyspäivää!

6. joulukuuta 2012


Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!:)
 
Meillä tämä päivä on kulunut remontin merkeissä, edellisten päivien tapaaan. Illalla poltetaan sitten mm. kynttilöitä ja seurataan telkkarista itsenäisyyspäivänjuhlia presidentinlinnasta. 
 
Remontti on nyt siinä vaiheessa, että seinät on tasoitettu ja pohjamaalattu muutamaan kertaan. Tänään laitetaan vielä kaikki lattia samalle tasolle (kaappien alla ei ollut lattiaa) ja maalataan seinät vielä pariin kertaan, ihan perusvalkoisella.

 Alla tilanneta pari päivää sitten...
 

ja alla tilanne tänään ilatapäivällä...



Noissa pahvin värisissä kohdissa ei ollut lattiaa ollenkaan ja nyt ne on täytetty paksuilla kipsilevyn paloilla, jotta kaikki kaapit saadaan samalle korkeudelle. Valkoiset alueet maalataan vielä pari kertaa. Seinän pahvinväristen kohtien päälle tulee kaapit, niin seinä ei näy sieltä alta. Vasemmalle seinälle tulee korkeat kaapit ja kulmassa olevan putken päälle rakennetaan kipsilevystä "tolppa". Kaappien välitilaan tulee lasi ja tapetti. Tätä kuvaa katsoessa, ei ihan heti uskoisi, että tästä on tulossa keittiö...

 Olemme päättäneet laittaa keittiön välitilaan, lasin ja se tuleekin paikallisesta lasiliikkeestä. Lasin taakse tulee luultavammin Michael Clarckin vuonna 1959 suunnittelema ajaton klassikkotapetti Woods, jota ehdotin miehelleni ohimennen ja hän ihastuikin sitten siihen yllätyksekseni kertaheitolla. Tapettivalinta olikin sitten yllättävän helppo, varauduin ehdottelemaan useampaa tapettia miehelle;) Tapetti on kiva siitäkin, että sen harmaansävyiset puunrungot, yhdistävät kivasti alaosan valkoiset kaapit, yläkaappien puunvärin kanssa.
 
Facebookissa kerroinkin, että kaapit tulevat ajallaan, eli huomenna päästään niitä asentamaan!:)
Kodinkoneiden piti tulla keskiviikkona, mutta yksi koneista oli loppunut maahantuojalta, joten toimitus siirtyy ensi viikon maanantaille tai tiistaille. Ei haittaa ollenkaan, koska kivempi kaapit on saada ensin paikoilleen ja koneet sitten suoraan niihin:)
 
Eilen avasimme pari "joululahjaa" etukäteen ja yritän niistä laittaa juttua mahdollisimman pian. Tällä hetkellä, täällä vallitsee sellainen remonttikaaos, että kuvia ei kannata/halua ottaa, kun kaikki paikat on ihan mullinmallin ja vanhat keittiökoneet lojuvat vielä sisällä ja odottavat uutta omistajaa noutamaan.
 

Terveiset kaaoksen keskeltä

2. joulukuuta 2012

 
Saimme eilen vanhempieni avustuksella keittiön purkamisen aika hyvälle mallille. Yläkaapit ja vanhat seinälaatat ovat nyt poissa. Myös inhokkini, hellakulma on vihdoin purettu! Tilalle rakennamme "tolpan", jonka sisällä liesituulettimen putki kulkee.
 
Sähkömies kävi eilen irrottamassa sähkölaitteet ja tulee alkuviikosta vetämään uusia johtoja.
 
 
 Putkimies tulee maanantaina tai tiistaina sulkemaan keittiön vesihanan, niin pääsemme irrottamaan viimeiset alakaapit. Tänään alamme tasoittamaan seinää ja laittamaan lattiaa kuntoon.
 
Keittiön uudet koneet tulevan luulatavammin keskiviikkona ja loppuviikosta olisi ihana saada kaapit!
 
Jääkaapipakastimen siirsimme toiseen paikkaan ja onneksi pystymme sitä edelleen käyttämään. Onni on myös, että wc:ssä on vedenottomahdollisuus. Voi kyllä olla, että wc:n lavuaarissa tiskaaminen, vaihtuu jossain vaiheessa kertakäyttöastioihin... ainakin mitä miestäni yhtään tunnen:D

 
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan